Valtakunnallinen harrastusviikko kouluilla 3.–9.9.2018

15.8.2018


Nuoret ovat toivoneet viikkoa, jonka aikana he pääsevät tutustumaan paikkakunnan harrastusmahdollisuuksiin omalla koululla. Lukukauden alussa järjestöt ja koulut yhdistävät voimansa ja toteuttavat tämän toiveen. Ensimmäistä kertaa järjestettävästä Harrastusviikosta on tarkoitus rakentaa vuosittainen tapahtuma. Se tarjoaa loistavan rekrytointimahdollisuuden, johon kannattaa todellakin tarttua.

Jokainen koulu toteuttaa Harrastusviikon omalla tavallaan: moni- tai yksipäiväisenä, erillisenä tai jonkin jo olemassa olevan tapahtuman jatkeena, päivällä tai illalla, arkena tai viikonloppuna. Ideointi ja toteutus tapahtuu  kuitenkin yhdessä järjestöjen kanssa.

 

Osallistujille voidaan tarjota mm. pajoja, pelejä ja kilpailuja sekä ilmaisia kokeilukertoja. Lapset ja nuoret voidaan ottaa mukaan myös suunnitteluun ja käytännön järjestelyihin. Tavoitteena on rento, helposti lähestyttävä ja toiminnallinen tapahtuma, johon jokainen – se arin ja passivisinkin oppilas – tuntee olevansa tervetullut.

 

Parhaimmillaan omaan toimintaan saadaan houkuteltua nuoria, jotka eivät tulisi muuten edes ajatelleeksi kyseisen harrastuksen aloittamista. Koulujen kanssa päästään rakentamaan entistä tiiviimpää yhteistyötä ja kehittämään esim. koulun tiloissa järjestettävää kerhotoimintaa.

 

Ottakaa yhteys oman alueenne peruskouluihin ja seuroihin ja kannustakaa ideoimaan tapahtumaa yhdessä. Aikataulu on tiukka, joten toimeen kannattaa tarttua heti.  Aloittaa voi pienestikin – ensi vuonna tiedetään enemmän ja tehdään isommin!

 

Lisätietoa sekä valmiita pohjia tiedottamiseen ja markkinointiin löytyy osoitteesta olympiakomitea.fi/harrastusviikko (suora linkki julisteisiin ja some-kuviin: https://olympiakomitea.kuvat.fi/kuvat/Harrastusviikko/ ) Tapahtumasta on tarkoitus rakentaa jokavuotinen, joten ilme pyritään pitämään alusta lähtien yhtenäisenä. 

 

Harrastusviikon toteuttamista mukana tukemassa: Kehittämiskeskus Opinkirjo  I  Koululiikuntaliitto  I  Liikunnan aluejärjestöt  I  Mannerheimin Lastensuojeluliitto  I  Nuori Kirkko  I  Suomen 4H-liitto  I  Suomen Olympiakomitea  I  Suomen Partiolaiset  I  Suomen Vanhempainliitto  I  WAU ry  I  Opetus- ja kulttuuriministeriö  I  Opetushallitus