Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä

Voimavaunu esite
Suomi 100#voi hyvin

 

Hyvinvoinnin Virtaa Mikkelissä –hanke

Etelä-Savon Liikunta on toiminut osatoteuttajana Hyvinvoinnin Virtaa Mikkelissä hankkeessa. Toimenpiteinä on ollut lähiöliikunnan lisääminen, työttömien työnhakijoiden fyysisen aktiivisuuden edistäminen liikunnan keinoin, lasten avoin liikuntaleiri kesällä, päiväkotien henkilökunnan ja lasten vanhempien kouluttaminen sekä asiantuntijana toimiminen eri ryhmissä ja verkostoissa.

 

Hankkeessa on toteutettu mm.  lähiöliikuntakokeiluja eri toimijoiden kanssa yhteistyössä mm.  Saksala, sporttivaunu, Mikkelin keskusta/Kesäkatu, Mikkelipuistossa Angry Birds go snow, Kalevankangas Liiku Lähellä, Voimavaunu, frisbeegolf Silvasti. Yhtenä kokeiluna oli myös ulkokaukalo, joka pystytettiin avoimeksi lähiliikuntapaikaksi Mikkelipuistoon.

 

Päiväkotikiertuetta lasten vanhemmille on toteutettu Sporttivaunun kera mm. Tuukkala-Silvasti päiväkoti.

Vuonna 2018 päiväkotikiertueelle on mukaan tulossa myös seuraavat päiväkodit: Moision pk, Tikanpellon päiväkoti, Röllin päiväkoti, Peitsarin päiväkoti sekä Kaarisillan päiväkoti.

Kevään 2018 aikana on tarkoitus järjestää myös päivkodin henkilökunnalle koulutusta.

Työttömien liikuntaryhmä on kokoontunut säännöllisesti yhdessä liikkuen (mm. yleisurheilu, kahvakuula, kuntojumppa, frisbeegolf, sauvakävely) ja tehden kuntotestejä ja liikuntaluentoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voimavaunun tavoitteena on mahdollistaa lähiliikuntapaikan omaisesti alueen asukkaille välineet voimaharjoitteluun. Voimavaunun saa lainata käyttöönsä maksutta perheet, kaupungin osaseurat, urheiluseurat, yhdistykset ja yksityiset henkilöt. Tavoitteena oli toteuttaa Suomi100 – hengessä 100 kärrykeikkaa.  Voimavaunun hankkeessa mukana OP Suur-Savo.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisäksi toteutimme 100 ideaa -kalenterin Suomi 100 vuotta hengessä vuonna 2017. #100voi hyvin kalenteria jaettiin eri tapahtumissa ja kannustettiin ihmisiä teemoilla uni, ravinto ja liikunta. Kalenterissa oli jokaiselle päivälle liikunta tmv. vinkki. Kalenteri päättyi 5.12.2017  jolloin teemana oli: Toteuta oma liikuntaunelma.