Minä Uskallan - hyvinvointitaidoilla tulevaisuuteen
Mitä tehdään?
Hankkeen tavoitteena on liikunnan ja kulttuurin keinoin lisätä nuorten hyvinvointia. Toimenpiteillä halutaan kehittää nuorten itsetuntoa ja edistää nuorten hyvinvointitaitoja. Hankkeessa edistetään fyysistä, henkistä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan ja teatterin keinoin.
Hankkeessa tuetaan nuorten kasvua ja kehitystä, edistetään opiskelukykyä, vuorovaikutusta jaksamista, ja esiintymistaitoa. Nämä ovat tärkeitä apuja tulevaisuuden työelämässä. Tavoitteena on lisätä myös nuorten tietoisuutta ja vastuunottoa oman hyvinvoinnin huomioimisesta.
Nuorten kanssa ideoidaan keinoja liikunnan lisäämiseksi ja tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla ja tutustua liikuntaan eri keinoin. mm. ryhmätoiminta, liikuntatapahtumat ja turnaukset, liikuntalajikokeilut, henkilökohtainen elintapaneuvonta. Ryhmät haetaan yhteistyössä opettajien, kuraattoreiden ja opojen kanssa ja ryhmille ja heidän opettajilleen toteutetaan toimintatuokioita.
Osallistujat
Kohderyhmä on laajentunut Esedun opiskelijoista koskettamaan myös Mikkelin Lukion, Ristiinan yhtenäiskoulun ja Lukion sekä Mikkelin perusopetuksen 9lk oppijoita ja opettajia. Oppilaitokset valitsevat hankkeeseen mukaan ryhmiä eri koulutusaloilta.
Hankkeen hallinnoija
Hankkeen hallinnoija on Etelä-Savon Liikunta ry
Osatoteuttaja
Hankkeen osatoteuttaja on Mikkelin Teatteri
Yhteistyökumppanit
Esedu (Etelä-Savon Koulutusyhtymä Oy) ja Mikkelin Kaupunki
Rahoitus
Kokonaisrahoitus: 130 000€
Hanke on Euroopan unionin sosiaalirahaston (ESR) rahoittama.
Muu rahoitus: Mikkelin kaupungin, Esedun, Mikkelin Teatterin ja ESLi:n omarahoitus
Kesto
Hanke toimii ajalla 1.8.2017-31.7.2019
Toiminnan tavoitteena
- tukea ammattiin valmistuvien nuorten kasvua ja kehitystä, edistää työkykyä, jaksamista, kykyä esiintyä, toimia erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa, toimia eri työyhteisöissä ja eri rooleissa siellä.
- Ideoidaan ja edistetään fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin lisäämistä liikunnan ja teatterin keinoin.
- Teatteri- ja liikuntaharjoitteet rikkovat kouluarjen vakiintuneita rakenteita ja asettavat ryhmien hierarkiat uuteen järjestykseen erilaisissa oppimisympäristöissä ja tilanteissa.
- halutaan vahvistaa oppijan omaa itsetuntua, kun opitaan hyväksymään itsemme, opitaan hyväksymään myös muut.
- Harjoitteiden avulla saadaan nuoren itsetuntoa kohotettua niin, että nuori voi sanoa: "Minä uskallan"!