Rouhialan koulun ryhmä

Koulun tiloissa toimii iltapäiväkerhon pienempi ryhmä, joka tekee yhteistyötä toisen IP-kerhon kanssa.

Ohjaaja: Harri Taskinen, 044-341 0067, rouhiala2@esliikunta.fiRouhialan koulun pienryhmän viikko 32 ( 11.-13.8.2021)

Ensimmäiset iippapäivät ovat menneet hienosti. Koulun ryhmässä on 13 reipasta ja omatoimista ekaluokkalaista. Ekojen päivien aikana olemme tutustuneet toisiimme, koulun lähialueeseen ja iipan tapoihin toimia. Lasten päivissä tärkeänä osana kulkee päivittäin ohjattu liikunta. Ensimmäisten päivien ohjelmassa ovat olleet liikuntaleikit.Tutuksi ovat tulleet mm polttopallo, viivahippa,jäämies ja puu palaa-pakko vaihtaa leikit.

 Kaikkien lasten odottama hetki on koittanut joka päivä klo 14. Välipala on maistunut kaikille oikein hyvin. Kerran viikossa pyrin leipomaan lapsille. Mokkapaloilla aloitin hyvällä menestyksellä. Useamman iippapäivän vaativa askartelu toivepuu on hyvällä alulla. Käden kuva kuvaa lasten toiveita- toiveet toteutetaan syksyn aikana siten että jokainen lapsi saa kykyjensä mukaan toimia ohjaajana ja kertoa esim. toiveleikkinsä säännöt / ohjeet. - 13.8/ Harri-


16.-20.8.2021

Ensimmäinen täysi viikko takana. Hyvä viikko. Tunnen kaikki lapset jo nimeltä ja arkiset rutiinit alkavat jo sujua. Viikon ohjelmassa oli liikuntaleikeistä jäämiestä, omia nimiä ja hessu hipattajaa. Keskiviikkona laajensimme tutustumistamme lähimaastoon ja kävimme läheisessä leikkipuistossa. Kiva reissu! Tarjoamamme välipala on maistunut kaikille. Viikonlopun viettoon lähdimme jugurttikakun voimalla. Alkuviikosta askarteluissa jatkoimme toivepuun tekemistä ja loppuviikolla hamahelmipurkki huventui hyvällä vauhdilla. - 20.8.2021 / Harri-

Viikko 34 ( 23.-27.8)

Luontoteemainen viikko; askarreltiin hiekkanimet ja maalailtiin kiviä. Muutamat ehtivät myös tekemään luontoaiheisen kirjanmerkin. Perjantaina 27.8 juhlittiin Suomen Luonnon Päivää hieman aikaistetusti. Pidettiin koulun pihalla syksyn ensimmäinen perheliikunta hyvällä menestyksellä. Mukana tapahtumassa toistakymmentä isää / äitiä/ mummia..

Korvapuustit menivät mehun & kahvin kanssa tosi hyvin. 

- 27.8 Harri-

Viikko 35 ( 29.8 - 3.9)

Kirjanmerkit luontomateriaaleilla loppuun. Läheinen leikkipuisto Rouhialankadulla useampana päivänä käytössä kelien suosiessa. Liikuntaleikeistä tornihipan ja töpselihipan opettelua koulun kentällä. Viikko pakettiin muffinseilla:) 

-Harri, 3.9.-

Vko 36 / 6.-10.9.2021

Monipuolisen tekemisen viikko. Viikko aloitettiin yleisurheiluharjoitteilla. Kokeiltiin pituushyppyä joka olikin monelle lapselle oikein mieleistä puuhaa. Mitalit on maalattu tuleviin Harrin kotipihaolympialaisiin.

Tutustuttiin lisää Rouhialan koulun alueeseen kuvasuunnistamalla. Pieni sadekaan ei tätä toimintaa haitannut. Viikko päättyi " Vie vanhus ulos" kampanjaan - kutsuimme hyvällä menestyksellä lasten isovanhemmat liikkumaan yhdessä kanssamme. Reitti vei meidät läheiseen Kalevankankaan maastoon jonka jälkeen ansaitut pullakahvit koulun pihalla. 10.9.2021 / - Harri-

Viikko 37: tutustuttiin koulun alueeseen vihjesuunnistamalla.. Keskiviikkona 15.9 oli ohjelmassa kaikkien odottama Olympialaispäivä Harrin kotipihalla. Iltapäivä menikin hienosti eri lajikokeiluissa ja makkaranpaistossa. Saatiin lapsille vielä hienot palkinnotkin heijastinliivit ja puff huivit viileneviin syyspäiviin. Perjantain kiva hetki oli toivemusiikkituokio omenapiirakan ohessa. - 17.9./ Harri-

Vko 38 MP - päivä; jalkapalloilijan perustaitojen harjoittelua..Kiitos käynnistä MP:n Nuutti Laaksonen #12 ja Niila Forsell #23.

Postikorttisuunnistusta. Leikkihetkiä yhteistyössä "alaiipan" kanssa. Jääkaappimagneettien tekemistä kipsistä. Viikko pakettiin mustikkapiirakalla :) 

Vko 39: Yhteisiä leikkihetkiä " alaiippalaisten" kanssa, hippaleikkejä, vihjesuunnistusta, jääkaappimagneettien jatkamista..

Perheliikuntatapahtuma perjantaina 1.10 toi monien kasvoille liikkumisen ilon. Torttukahvit palloleikkien ja pelien jälkeen.Perheliikunnassa oli hienosti 10 vanhempaa ja 3 sisarta leikkimässä iippalaisen kanssa :) 

- 1.10, Harri-

Vko 40: Hyvänmielen reissu Päiväkoti Muksulaan. Veimme lasten tekemän hienon tsemppijulisteen ja 60 kpl itsetehtyjä pikkuleipiä. Tutustuimme pienryhmän kanssa alaiipan jumppasalin mahdollisuuksiin. 

Srk:n Maija-Liisa Raution tuokio läheisellä kappelilla oli monien mieleen. Ohjelmassa oli kuvasuunnistusta. Toiminnallinen viikko päätettiin pannariherkutteluun.

- 8.10 Harri-


Vko 41 ( 11.-15.10)

Kansainvälisen tyttöjenpäivän viettämistä hienoin kampauksin. Työharjoittelija Ritvan opintoihin liittyvä osallisuusprojekti hienosti käyntiin. Lasten toiveiden toteuttamista - lapsi sai omien kykyjen ja taitojen mukaan toimia leikin, pelin tai askartelun ohjaajana. Perjantaina 15.10 herkuteltiin kaakaopikkuleivillä. - Harri-

Vko 42 ( 18.-22.10)

Isänpäivän askarteluiden aloittaminen -> nikkaroinnin perustaitoja alaiipan tiloissa. Lasten toivetuokioiden ohjaukset loppusuoralle. Siitä hieno valokuvakansio nähtävissä iipalla.Työharjoittelija Ritun viimeinen viikko lasten kanssa..Syysloman viettoon pääsimme pannukakun ja elokuvailtapäivän voimalla. Syysloman jälkeen halloween askarteluita ja isänpäivän juttujen jatkamista..

- 25.10 Harri-

Viikot 44 ja 45; halloween askartelut ( haamut, kurpitsat ja lepakot. Isänpäivän askarteluiden valmistuminen, kortit ja muistamiset isälle. Reilusti ulkoilua ja punaisia poskia. Leikkipuistovisiittejä ja pienryhmän kanssa liikuntasalileikkejä ja pelejä.

Viikot 46,47 ja 48. Monipuolista toimintaa ja tekemistä. mm.Lasten oikeuksien päivän tapahtuma yhdessä alaiippalaisten kanssa, mäenlaskua, lumileikkejä ja tietenkin säännöllisesti leipomista. - 1.12 Harri-

Viikko 49; mäenlaskua, jäätaidetta ja pikkujoulut. Pikkujouluissa arvaa kuka? - leikkiä ja kuumaa perunaa. Torttuja ja pipareiden koristelua tietenkin. - Harri 10.12-