Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelma (tukihaku)

Valtakunnallinen Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelma on opetusministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama liikuntahanke. KKI:n tavoitteena on auttaa yli 40-vuotiaita liikuntaharrastuksen alkuun sekä luoda pysyviä liikuntapalveluja aikuisten lähipiiriin. Etelä-Savon Liikunta vie ohjelmaa eteenpäin alueellaan opastaen paikallistoimijoita.

Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) hankekilpailu

Kunnosa Kaiken Ikää -ohjelman paikallishankkeita toimii eri puolilla Suomea yli 700. Hankkeiden tavoitteena on madaltaa yli 40-vuotiaiden kynnystä liikuntaharrastuksen aloittamiseen tarjoamalla heille esimerkiksi ohjattua ryhmäliikuntaa, eri lajien starttikursseja ja henkilökohtaista liikuntaneuvontaa. Paikallishankkeet voivat hakea taloudellista tukea toimintaansa KKI-ohjelmalta.

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma jakaa kaksi kertaa vuodessa taloudellista tukea paikallisille toimijoille. Hankekilpailu järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Avustusten viimeisen hakupäivät (postileima) ovat 31.3. ja 30.9. Hanke voi saada avustusta vain kerran vuodessa eli joka toisella hakukierroksella.

Avustuksen myöntäminen

Avustusta myönnetään hankkeille, jotka parhaiten täyttävät seuraavat kriteerit:

  • Hanke aktivoi liikkumaan yli 40-vuotiaita, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän.
  • Hankkeella on toimintamalli, joka houkuttelee ei lainkaan tai vähän tai liikkuvia ihmisiä liikunnallisen elämäntavan alkuun.
  • Hanketta järjestävät useat eri tahot, joille kohderyhmän aktivoiminen liikkumaan on yhteinen tavoite.
  • Hankkeen hakema avustus on korkeintaan puolet kokonaiskuluista. Tukea ei myönnetä mittaviin välinehankintoihin, matkakorvauksiin eikä yksittäisten tapahtumien järjestämiseen.
  • KKI-ohjelma voi myöntää avustusta myös sellaisille hankkeille, jotka tukevat KKI-toiminnan aloittamista ja tavoitteita.

 Hakulomake

  • Olemme siirtyneet sähköiseen hakujärjestelmään. Hanketuen hakulomake avautuu tästäHakulomake
  • Hakulomake täytetään ja lähetetään VAIN  sähköisesti.
  • Hakemuksen voi tallentaa vasta sen jälkeen, kun se on lähetetty sähköisesti. Jos haluat tallentaa hakemuksen toimi näin: Lähetä hakemus, paina lopuksi "Tulosta PDF"-nappia ja tallenna avautuva PDF-muotoinen hakemus tietokoneellesi. Keskeneräisen hakemuksen voi välillä tallentaa ja jatkaa hakemuksen kirjoittamista myöhemmin.

Lisätietoja

Liisa Haikonen

Liisa Haikonen 
liisa.haikonen(at)esliikunta.fi
044 341 0057