Tukea seuroille

 

Sporttiklubi

 

Sporttiklubi on Suomen, Tallinnan ja Pietarin Sokos Hotellien ja Radisson Blu Hotellien yhteinen jäsenohjelma. Liittyminen klubiin on maksutonta. Sporttiklubiin voivat liittyä kotimaiset urheiluseurat ja -joukkueet, ryhmän minimikoko on 11 henkilöä.

Oman Sporttiklubi -jäsenkorttisi saat noin viikon sisällä siitä, kun olemme vastaanottaneet hakemuksen.

Varmista joukkueellesi edullinen majoitus ja muita upeita etuja S-ryhmän toimipaikoissa.

Liity jäseneksi :  www.sokoshotels.fi/fi/ryhmat/sporttiklubi

 

 

Teosto ja Gramex

 

Sopimus musiikin julkisesta esittämisestä

 

OK:n yhteistyösopimus Teoston ja Gramexin kanssa kattaa musiikin julkisen esittämisen myös niissä urheiluseuroissa, joiden lajiliitto on mukana sopimuksessa.

Sopimukset keskeiset kohdat:

1. Liikunta- ja urheiluseurat voivat vapaasti sopimuksen puitteissa esittää musiikkia eri urheilutilaisuuksissa ja -tapahtumissa sekä liikuntatunneilla.
2. Sopimus kattaa tapahtumat joiden osallistuja- tai katsojamäärä on alle 15 000.
3. Sopimukseen ei kuulu elinkeinotoiminnan yhteydessä tapahtuva musiikin esittäminen.
4. Sopimuksen edellytyksenä on, että tapahtuman, toiminnan tai tilaisuuden järjestäjä on lajiliitto, seura tai joukkue.

Lue lisää sopimuksista Jäsenjärjestöpalvelut-sivuilta

Teosto on säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikinkustantajien tekijänoikeusjärjestö, joka myöntää musiikin käyttöön luvat musiikin tekijöiden ja kustantajien puolesta.

Gramex on esittävien taitelijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys, joka kerää korvaukset äänitemusiikin käytöstä musiikin esittäjien ja tuottajien puolesta.

 

Tuplaturva – vakuutusturvaa liitoille ja seuroille

Tuplaturva sisältää liikunnan toiminnanvastuuvakuutuksen sekä vapaaehtoistyön tapaturmavakuutuksen. Vakuutettuina ovat mukaan liittyneet lajiliitot ja niiden piirit, alueet ja jäsenseurat. Vakuutuksen piirissä ovat myös liikunnan ja urheilun aluejärjestöt sekä Olympiakomitea.

Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus

Tapaturmavakuutus korvaa liittojen, liittojen piirien tai alueiden tai urheiluseurojen toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia. Omavastuu on vuonna 2019 on 100 euroa.

 • Vapaaehtoistyöntekijän ei tarvitse olla seuran jäsen, vakuutus on silti voimassa.
 • Tapaturma voi sattua esimerkiksi talkoissa, valmennus-, koulutustapahtumissa, kilpailujen järjestelytehtävissä.
 • Myös matkalla vapaaehtoistyöhön sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin.
 • Vakuutuksesta ei korvata tapaturmaa, jos se on sattunut kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa.

Toiminnanvastuuvakuutus

Toiminnanvastuuvakuutus korvaa liiton tai seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa. Huom. Toiminnan vastuuvakuutus ei ole korvauspiiriltään yhtä laaja kuin vakuutetun lain mukainen korvausvelvollisuus. Tutustu vakuutusehtoihin.

 • Vakuutus korvaa niin työsuhteisen kuin vakuutetun toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekevän aiheuttamat vahingot.
 • Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun esimerkiksi leireillä ja kilpailuissa.
 • Vakuutus ei esimerkiksi korvaa vakuutetun hallussa, lainassa, vuokralla tai muuten vakuutetun hyödykseen käytettävänä olevalle omaisuudelle aiheutettuja vahinkoja.
 • Vakuutusyhtiö selvittää korvausvelvollisuuden ja vahingon määrän sekä neuvottelee korvauksen vaatijan kanssa.
 • Vakuutetun omavastuu on 600 euroa.

Lisätietoja : https://www.olympiakomitea.fi/olympiakomitea/jasenpalvelut/edut-sopimukset-liitoille-seuroille/tuplaturva/

 

 

 

Seuratuki

Seuratoiminnan kehittämistuki on haettavissa Opetus- ja kulttuuriministeriön kautta.

Seuraava tuki on haettavissa marras-joulukuussa  www.minedu.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista liikunnassa

Aikuisten terveyttä edistävän liikunnan avustusten haku uudistuu

 

Aikuisten terveyttä edistävän liikunnan avustusjärjestelmää uudistetaan. Tavoitteena on selkeyttää hakuprosessia ja lisätä neuvontaa, parantaa hankkeiden seurantaa sekä edistää hakijoiden tasapuolista kohtelua.

Jatkossa opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää avustukset valtakunnallisille ja alueellisille hankkeille, ELY-keskukset paikallisille kuntahankkeille ja KKI-ohjelma muille paikallisille hankkeille. Hakuajat päättyvät samaan aikaan syyskuun lopussa.

 Lue lisää http://www.minedu.fi/OPM/Verkkouutiset/2013/08/aikuisliikunta.html

 

 

Kunnossa Kaiken Ikää ohjelma

Valtakunnallinen Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelma on opetusministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama liikuntahanke. KKI:n tavoitteena on auttaa yli 40-vuotiaita liikuntaharrastuksen alkuun sekä luoda pysyviä liikuntapalveluja aikuisten lähipiiriin. Etelä-Savon Liikunta vie ohjelmaa eteenpäin alueellaan opastaen paikallistoimijoita.

Lisätietoja Kunnossa Kaiken Ikää-ohjelmasta:
Liisa Haikonen Koordinaattori/ KKI-toiminta puh. 044-341 0057
sähköposti


 

Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) hankekilpailu                             

Kunnosa Kaiken Ikää -ohjelman paikallishankkeita toimii eri puolilla Suomea yli 700. Hankkeiden tavoitteena on madaltaa yli 40-vuotiaiden kynnystä liikuntaharrastuksen aloittamiseen tarjoamalla heille esimerkiksi ohjattua ryhmäliikuntaa, eri lajien starttikursseja ja henkilökohtaista liikuntaneuvontaa. Paikallishankkeet voivat hakea taloudellista tukea toimintaansa KKI-ohjelmalta.

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma jakaa kaksi kertaa vuodessa taloudellista tukea paikallisille toimijoille. Hankekilpailu järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Avustusten viimeisen hakupäivät (postileima) ovat 31.3. ja 30.9. Hanke voi saada avustusta vain kerran vuodessa eli joka toisella hakukierroksella.

Avustuksen myöntäminen

Avustusta myönnetään hankkeille, jotka parhaiten täyttävät seuraavat kriteerit:

 • Hanke aktivoi liikkumaan yli 40-vuotiaita, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän.
 • Hankkeella on toimintamalli, joka houkuttelee ei lainkaan tai vähän tai liikkuvia ihmisiä liikunnallisen elämäntavan alkuun.
 • Hanketta järjestävät useat eri tahot, joille kohderyhmän aktivoiminen liikkumaan on yhteinen tavoite.
 • Hankkeen hakema avustus on korkeintaan puolet kokonaiskuluista. Tukea ei myönnetä mittaviin välinehankintoihin, matkakorvauksiin eikä yksittäisten tapahtumien järjestämiseen.
 • KKI-ohjelma voi myöntää avustusta myös sellaisille hankkeille, jotka tukevat KKI-toiminnan aloittamista ja tavoitteita.

 

Hakulomake

 • Olemme siirtyneet sähköiseen hakujärjestelmään. Hanketuen hakulomake avautuu tästäHakulomake
 • Hakulomake täytetään ja lähetetään VAIN  sähköisesti.
 • Hakemuksen voi tallentaa vasta sen jälkeen, kun se on lähetetty sähköisesti. Jos haluat tallentaa hakemuksen toimi näin: Lähetä hakemus, paina lopuksi "Tulosta PDF"-nappia ja tallenna avautuva PDF-muotoinen hakemus tietokoneellesi. Keskeneräisen hakemuksen voi välillä tallentaa ja jatkaa hakemuksen kirjoittamista myöhem