Urheiluakatemia

Mitä on Etelä-Savon urheiluakatemia?


Huoli Etelä-Savon urheilun tasosta ja tulevaisuudesta herätti ajatuksia perustaa oma urheiluakatemia maakuntaan. Etelä-Savon Urheiluakatemian toiminta käynnistettiin 15.4.2008 ESR-projektilla, jota hallinnoi Tanhuvaaran Urheiluopisto Savonlinnassa. V.2017 hallinto siirtyi Tanhuvaarasta Etelä-Savon Liikunnalle.

Etelä-Savon Urheiluakatemian tarkoituksena on järjestää ja ylläpitää Etelä-Savon maakunnan alueella toimivissa oppilaitoksissa opiskelevien kansalliseen tai kansainväliseen menestykseen pyrkivien urheilijoiden käyttöön tarkoitettuja laadukkaita harjoittelu-, valmennus- ja tukipalveluja sekä auttaa edellä mainituissa oppilaitoksissa opiskelevia urheilijoita yhdistämään opiskelu ja valmentautuminen kokonaisvaltaisesti. Lisäksi tarkoituksena on vahvistaa edellä mainituin toimin Etelä-Savon maakunnan vetovoimaisuutta nuorten parissa.

Urheiluakatemian toiminta-alueena on koko Etelä-Savon maakunta. Toimivat kokonaisuudet perustettiin ensisijaisesti maakunnan kaupunkeihin Mikkeliin, Savonlinnaan ja Pieksämäelle. Toimintaa laajennettiin nopeasti myös maakunnan pienempiin kuntiin.

Yhteistyötä tehdään tällä hetkellä lähes kaikkien Etelä-Savon maakunnassa sijaitsevien toisen ja –korkea-asteen oppilaitosten kanssa.

 

Etelä-Savon Urheiluakatemia

 

 

 

Kimmo Liukkonen

Koordinaattori

kimmo.liukkonen(at)esliikunta.fi

p.044-3410055

www.facebook.com/akatemiamikkeli