Historia

Linnanneitokierros tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996, jolloin tapahtuman järjestäjänä oli Jarmo Hirvonen yhteistyökumppaneineen.

Vuonna 2002 järjestelyvastuu tapahtumasta siirtyi Etelä-Savon Liikunnalle. Yhteistyössä tapahtuman järjestelyissä on vahvasti mukana Osuuskauppa Suur-Savo, Suur-Savon Leipomo sekä Savonlinnan Sokos.

Tanhuvaaran urheiluopisto on myös vahvasti mukana tapahtuman järjestelyissä, opiskelijat ovat joka vuosi olleet mukana erilaisissa tehtävissä tapahtuman aikana. Reittien merkkaus, juomapisteen hoito sekä tuotekassien jakelu ovat kuuluneet opiskelijoiden vastuulle.

Linnanneitokierrokselle on vuosittain osallistunut 500-850 naista ja vuonna 2004 osallistujia oli peräti 879, joka taitaa olla osallistujaennätys. Tuhat naista liikkeelle-tavoitteesta ei tinkitä ja toivotaan, että joku kevät Savonlinnan torilla olisi mukana 1000 iloista liikkujaa!

Linnanneitokierroksen reitit ovat olleet samana vuosien saatossa ja valittavana on ollut joko 6 km:n tai 8 km:n reitit. Tapahtumapaikkana on ollut Savonlinnan tori ja paikan ja reittien suhteen ei ole tulossa lähitulavaisuudessa muutoksia.