Historia

Kuomiokosken porukkaa Ruusukävelyssä.
Alkujumpan tunnelmia.
Alkujumpan vetäjänä Matti.

 

Ruusukävely, naisten kuntoilutapahtuma järjestettiin Osuuskauppa Suur-Savon toimesta ensimmäisen kerran jo 1986. Tällöin osallistujia oli noin 30 henkilöä ja vuosien saatossa osallistujamäärä on kasvanut ja parhaimmillaan tapahtumassa on ollut noin 1000 osallistujaa. 

Ruusukävely-tapahtuman lähtöpaikkana on ollut Mikkelin tori, mutta  2010 oltiin Kirkkopuistossa Mikkelin toriparkkihankkeen vuoksi ja  2011 toriparkkia rakennettiin edelleen ja  tapahtuma järjestettiin Mikkelin Urheilupuistossa. 2012 lähtöpaikkana toimii uusi kauppakeskus Stella ja tähtitori.

Ruusukävely-tapahtumaan osallistujista suurin osa tulee yritysten kautta, jotka haluavat tukea työntekijöidensä liikuntaharrastusta ja hyvinvointia..

Vuonna 2004 vastuu tapahtuman järjestämisestä siirty Etelä-Savon Liikunnalle, mutta Osuuskauppa Suur-Savo ja Sokos ovat  tapahtuman taustajoukoissa vahvasti mukana. Tuotekassista löytyy joka vuosi mm. Suur-Savon leipomon ruisleipä.

Vuonna 2006 tapahtuma vietti 20-vuotisjuhlapäiväänsä ja osallistujat saivat lenkkeilyn jälkeen kankaisen tuotekassin sekä täytekakkua.

Vuonna 2011 Ruusukävely tapahtuman reitit uusittiin. Aiemmin reitit suuntautuivat Kalevankankaan maastoon,  uusitut reitit suuntautuvat Mikkelipuiston ja Kaihun kautta Urpolan luontokeskukseen ja sieltä takaisin kaupunkiin. Valittavana on joko 5 km:n tai 8 km:n reitti. Tapahtuma on iloinen, rento naisten kuntoilutapahtuma, jossa ei oteta aikaa.  Lenkin voi kiertää hyvässä seurassa kävellen, juosten tai vaikka lastenrattaita työntäen.

Ruusukävely tapahtuma on yksi suurimmista Etelä-Savon alueen liikuntatapahtumista ja varma kevään merkki Mikkelissä.