Urheiluseurat innostavat mikkeliläisiä liikkumaan

13.2.2019

Urheiluseurat innostavat mikkeliläisiä osallistumaan seuratoimintaan

Suomessa ihmiset liikkuvat liian vähän terveytensä puolesta. Liikkumattomuuden kustannukset ovat Suomessa UKK-instituutin mukaan 3 MRD vuodessa.

Mikkeliläiset urheiluseurat ovat havahtuneet tähän ongelmaan ja lähtevät yhdessä taisteluun liikkumattomuuden puolesta. Suurin osa aikuisväestöstä ei ole mukana seuratoiminnassa, vaikka seurat voisivat tarjota harrastusmahdollisuuden myös niille, jotka eivät kiinnostuneita kilpaurheiluista.

Etelä-Savon Liikunnan (ESLi) hallinnoimassa hankkeessa tavoitteena on mikkeliläisten innostaminen liikkumaan ja osallistumaan seuratoimintaan. Seuroille luodaan valmiuksia vastaanottaa ihmisiä, jotka eivät ole mukana seuratoiminnassa. Samalla luodaan seuroihin uusia lähestymistapoja ja uusia seuratoiminnan muotoja harrastajien osallistamiseksi.

Seurojen kanssa ideoidaan matalan kynnyksen harrastuksia kaikenikäisille mikkeliläisille ja esitellään seurojen erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Hankkeessa kehitetään myös seurojen toimintaedellytyksiä, toteutetaan kehittämisiltoja, koulutetaan vertaisohjaajia, toteutetaan yhteisiä tapahtumia ja tehdään seuraesittelyjä kouluille ja päiväkodeille.

Hankkeen kick-off tilaisuus pidettiin maanantaina. Tilaisuudessa seurojen lisäksi oli mukana Suomen olympiakomitean Lisää liikettä johtaja Pekka Nikulainen.

-          Olympiakomiteassa seurataan mielenkiinnolla Mikkelin hanketta. Lajiliitoissa keskustellaan tällä hetkellä seurojen mahdollisuuksista laajentaa toimintaa harrastajien suuntaan. Mikkelissä on tehty hyvää työtä aikaisemmin toteuttamalla Täydellinen liikuntakuukausi” ja ”Unelmien liikuntavuosi” ja katseet kohdistuvat nyt jälleen Mikkeliin ja edistykselliseen seurahankkeeseen, totesi Nikulainen.

Nikulainen muistuttaakin, että seurat ovat Suomen suurimpia yhteisöllisyyden rakentajia.

-          Mukaan on ilmoittautunut tällä hetkellä peräti 17 mikkeliläistä urheiluseuraa ja lisää otetaan mukaan, kertoi hankkeen hallinnoista vastaavan Etelä-Savon Liikunnan aluejohtaja Heino Lipsanen.

Meijän Mikkeli Sport on osa  Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Meijän Mikkeli -hanketta, joka on kolmannen sektorin toimijoille suunnattu osallisuushanke. Hankkeen budjetti 197 000 € ja se kestää aina vuoden 2020 lokakuun loppuun. Hankkeeseen on palkattu kolme työntekijää, jotka ovat Heikki ”Sidi” Siitonen, Pasi Parviainen ja Kimmo Liukkonen.

 

Lisätietoja

Heino Lipsanen 0440 651615

Hannu Korhonen 0401294917