Lasten Liike - koulutus aloitteleville kesätyöseteli ohjaajille (maksuton)

  • to 19.5.2022 klo 1720
  • Pieksämäki

Koulutusta kesätyösetelin saaneiden seurojen ohjaajille

Koulutus antaa ohjaajalle perustiedot 6 - 12-vuotiaiden lasten liikunnallisen harrastusryhmän ohjaamiseen. Koulutus on suunnattu aloitteleville tai nuorille ohjaajille, joilla on vain vähän tai ei lainkaan ohjauskokemusta. Koulutus onkin erinomainen startti ohjaajan polulle. 

Ohjaaja saa Lasten Liike -koulutuksesta erinomaiset perustiedot ja runsaasti käytännön työkaluja kaikille avoimen ja innostavan liikunnallisen harrastustoiminnan suunnitteluun. Tunti- ja kausisuunnitelmissa painottuvat motoriset taidot sekä yleisen liikunnallisuuden ja pelaamisen taitojen kehittäminen. Koulutuksessa annetaan myös vinkkejä lasten sosiaalisten taitojen sekä tunne- ja kaveritaitojen kehittymisen tukemiseen.

Lasten Liike -koulutuksen sisältö:

•lapsikeskeinen, turvallinen ja hauska toiminta

•fyysistä aktiivisuutta ja liikunnallisuuden perustaa edistävät käytännöt

•ohjauksen perustaidot 

•ryhmän hallinnan ja hyvän ilmapiirin luomisen keinot

•erityistä tukea tarvitsevien lasten ja monikulttuurisuuden huomiointi

Koulutuksen toteutus:

Koulutuksen kokonaiskesto on 6 tuntia, josta lähiopetusta on 4 tuntia.  Tämän lisäksi osallistujan tulee varata 1 tunti ennakkotehtävän tekemiseen sekä 1 tunti verkossa tapahtuvaan pienryhmätyöskentelyyn. 

Pienryhmätyöskentely tapahtuu n. 1 - 3 kuukautta lähiopetusjakson jälkeen erikseen sovittavana ajankohtana. Lähiopetuksen ja pienryhmätyöskentelyn välissä ohjaaja suorittaa kokemuskorttitehtäviä. Tehtävien ohjeistus annettaan koulutuksessa ja purku tapahtuu pienryhmätyöskentelynä.

Lasten Liike -koulutukset ovat osa Lasten Liike -toimintamallia, jolla halutaan lisätä kaikkien lasten mahdollisuuksia osallistua laadukkaaseen liikuntaharrastustoimintaan. Koulutuksen käyneiden ohjaajien ryhmät ja seurat/yhdistykset saavat käyttää Lasten Liike -tunnusta toiminnan markkinoinnissa. Tunnuksen käyttö edellyttää Lasten Liike -laatukriteerien täyttymistä. Tunnuksen voi tilata/rekisteröidä käyttöönsä Olympiakomitean verkkosivuilla. Lue lisää myös Lasten Liike laatu- ja saavutettavuusmerkistä.

Aika:  19.5.2022 klo 17.00-20.00.

Paikka: Pieksämäki, Kontiopuiston liikuntahalli

Hinta: O€ 

ESLin kesätyösetelin saaneille seuroille tarjottaviin maksuttomiin koulutuksiin on saatu tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä. 

Kouluttaja: Anna Parta / Kalle Husso

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 15.5.2022 

Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä ensimmäiset 20 hlöä. Koulutus toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 8 hlöä.  

Koulutusvahvistus lähetetään kaikille ilmoittautuneille pari päivää ennen koulutusta sähköpostitse.

Lasten liike -koulutukseen osallistuja on osallistumassa Suomen Olympiakomitean koulutukseen, jonka Liikunnan aluejärjestöt toteuttavat. Huom! Osallistujien tiedot jaetaan myös Olympiakomitealle.

ESLi pidättää oikeuden muutoksiin.  

Kaikki koulutukset: