Etelä-Savon Urheilugaalassa 26.1.2024 palkitut

26.1.2024

Etelä-Savon Urheilugaalaa vietettiin perjantaina 26.1.2024 klo 18.00 Original Sokos Hotel 
Seurahuoneella, Savonlinnassa n. 150 urheilun ja liikunnan ystävän kanssa. Lämpimät onnittelut kaikille palkituilla ja kiitos kaikille juhlaan osallistuneille!

Kuvia Gaalasta julkaistaan viikolla 6 ESLi:n nettisivuille. 

Gaalassa palkittiin Etelä-Savon kuntien vuoden 2023 liikuttajat ja Etelä-Savon vuoden 2023 parhaat urheilijat ja muut toimijat sekä julkistettiin yleisön valitsema vuoden sykähdyttävin urheiluhetki. Lisäksi Gaalassa jaettiin Etelä-Savon Urheilun tukisäätiön stipendit kesälajien urheilijoille vuoden 2023 ansioista sekä esiteltiin Saimaa Sport Pro Team 2024.

ETELÄ-SAVON KUNTIEN VALITSEMAT VUODEN LIIKUTTAJAT 2023

ENONKOSKI

Vuoden liikuttajapalkinnon sai fysioterapeutti Jenni Kinnunen.

Jenni on tehnyt Enonkoskella paljon työtä eri-ikäisten liikkuvuuden edistämiseksi ja on kunnan liikuntatoimelle merkittävä yhteistyökumppani. 


HIRVENSALMI

Vuoden liikuttajapalkinnon sai Outi Kiesilä

Outi Kiesilä on Tuukkalan kylän aktiivinen liikunnallinen toimija. Hän on liikuttanut kylänsä asukkaita ja kesäasukkaita jo vuosia, jopa vuosikymmeniä. Kiesilä on vetänyt kansalaisopiston liikuntaryhmiä, ja aktiivisena yhdistystoimijana hän on liikuttanut myös maa- ja kotitalousnaisissa sekä Tuukkalan Tempauksessa sekä ollut näiden kautta mukana monissa liikuntatapahtumissa. 


JUVA

Vuoden liikuttajapalkinnon saivat Juhani Mustonen & Pasi Julkunen (Juvan Urheilijat Ry) 

Juhani ja Pasi ovat vuosikausien ajan tehneet erinomaista työtä juvalaisten liikuttamiseksi. Vuosi 2023 oli Juvalla liikuntatapahtumien osalta rikas vuosi. Talvikauden aikana Juvan Urheilijat järjestivät useamman hiihtotapahtuman ja kesällä isona ponnistuksena oli saneeratun urheilukentän eli Juvan Kisakeskuksen vihkiäisseremoniat. Seremoniamenojen vetonaulana toimi isot yleisurheilukilpailut. Juhanin ja Pasin työpanokset olivat avainasemassa näiden liikuntatapahtumien järjestämisessä.  


KANGASNIEMI  

Vuoden liikuttajapalkinnon saa Sanna Albrecht-Tiihosta (Kangasniemen Kalske - yleisurheilujaosto / Mannerheimin lastensuojeluliitto / Kangasniemen kunta – varhaiskasvatus)

Sannalla on liikuttajana useita eri rooleja:

  • Sanna toimii Mannerheimin Lastensuojeluliiton aktiivisena ohjaajana lasten Liikkarikerhossa. Kyseisessä toiminnassa Sannan rooli on olla yksi vakituisista vastuuohjaajista.   
  • Sanna on tuttu näky myös Kangasniemen Kalskeen toiminnassa: kesäisin ikäreiden vakiotoimitsijana pituushyppypaikalla, hoitaa yhteistyökumppanit ikäreihin sekä huolehtii tulosten julkaisusta. Sanna toimii myös yleisurheilujaoston sekä Kalsken johtokunnan jäsenenä. Talvisin Sanna toimii Kalsken urheilukoulun yhtenä vakiokasvona, johon lasten vanhemmat ovat tottuneet ottamaan yhteyttä.  
  • Sannan liikunnallinen osaaminen / liikuttajana toimiminen ulottuu myös hänen työnsä kautta kunnan varhaiskasvatuksessa oleville lapsille: Sanna toimii leikkien ja jumppien vetäjänä perhepäivähoitajien yhteisessä, kerran viikossa kokoontuvassa, liikunta-aamupäivässä.  

Kokonaisuudessaan Sannan merkitys, kunnan alueella toimivien lasten liikuttajana, on nimenomaan ruohonjuuritason työssä – liikunnallisen kipinän juurruttajana.  

Iloisena, positiivisena, helposti lähestyttävänä persoonana Sanna huokuu vanhan ajan talkoohenkeä, missä ei talkootunteja lasketa eikä korvauksia vaadita.  


MIKKELI

Vuoden liikuttajapalkinnon sai MiXStudio.

Innostuneet tanssijat, laadukas ohjaus, korkeatasoinen taiteellinen toteutus sekä vahva eettinen yhteisöllinen toimintakulttuuri löytyy MiX Studiosta Mikkelistä. Heidän toiminnassaan näkyy hyvin Mikkelin arvot; reilu, rohkea ja rakentava. Monentasoisille tanssijoille löytyy mahdollisuus toteuttaa itseään tanssin harrastajasta, tavoitteelliseen kilpailutoimintaan saakka. Jokainen on tärkeä ja perheenomaista kohtaamista arvostetaan. MiX Studio on yhteisö, joka pitää toisistaan huolta; arvostaa ja kannustaa. Tarvittaessa tukee ja auttaa. Heidän toiminnassaan näkyy yhteisöllisyys, välittäminen ja liikkumisen ilo.


MÄNTYHARJU

Vuoden liikuttajapalkinnon sai Mäntyfutis

Vuodesta 2015 saakka järjestetty jalkapallon harrasteturnaus saa vuosittain liikkeelle merkittävän joukon myös sellaista väkeä, joka ei välttämättä muuten aktiivisesti liiku. Parhaimmillaan turnaus on vetänyt yli 100 pelaajaa ja mukana on niin miehiä kuin naisiakin. 


PIEKSÄMÄKI

Vuoden liikuttajapalkinnon sai Pieksämäen ohiheittäjät Ry, frisbeegolf.

Jo vuosia upeasti talkootyönä ja sponsoreiden avustuksella perustettu ja hoidettu Partaharjun frisbeegolfrata sekä pienempi Uhomäen frisbeegolfrata. 

Partaharjun rata ja siellä järjestettävät viikkokisat ja viralliset, suuremmat kisat ovat saaneet kehuja ympäri Suomea. Heittäjiä käy ympäri Suomea ja merkittävä määrä Pieksämäkeläisiä liikkuu frisbeegolfharrastuksen parissa. Kaikki kunnia huippu olosuhteista ympäri vuoden frisbeegolfradalla kuuluu seuralle. Viimeisimpänä esimerkkinä seuran työpanoksesta ja ahkeruudesta on uuden Talviparta radan rakentaminen ja moottorikelkan hankkiminen talvikunnossapitoa varten. Lisäksi seura järjestää tekniikkatreenejä jäsenille ja TYHY-päiviä yrityksille. Toukokuun alussa nollattu kävijälaskuri näytti Partaharjun radalle 12860 kävijää lokakuun lopussa.  


PUUMALA

Vuoden liikuttajapalkinnon sai fysioterapeutti Heini Falck. 

Puumalan Liikuntatoimijat (LIITO) -työryhmä haluaa palkita ja kiittää Puumalan terveysasemalla pitkään työskennellyttä fysioterapeutti Heini Falckia. Hän on pitänyt vuosien ajan huolta kaikenikäisten puumalalaisten hyvinvoinnista niin ohjaamalla liikuntaryhmiä kuin tarjoamalla henkilökohtaista apua.  


RANTASALMI

Vuoden liikuttajapalkinnon sai Mirka Kupiainen.  

Iloinen ja tsemppaava liikuttaja kaiken ikäisille  

Mirka on aina iloinen ja tsemppaava liikuttaja, joka on onnistunut luomaan innostavan ilmapiirin kaiken ikäisille kuntalaisille. Hänen energiansa ja positiivisuutensa ovat tarttuvia, mikä tekee liikkumisesta hauskaa ja motivoivaa.  

Yhteisöllisyys ja monipuolinen ryhmätoiminta  

Miehet ja naiset liikkuvat Mirkan ohjauksessa samassa ryhmässä, mikä edistää yhteisöllisyyttä ja positiivista ryhmädynamiikkaa. Mirkan jumppatunnit tarjoavat monipuolista ja hauskaa liikuntaa, joka sopii kaiken kuntoisille. 

 Pitkäaikainen vaikuttaminen 

 Mirka on sitoutunut liikuttamaan rantasalmelaisia jo 15 vuoden ajan. Hän on kohdistanut energiansa niin lapsiin kuin aikuisiin, ja hänen ohjauksessaan on syntynyt useita jumppakerhoja ympäri vuoden. Tämä sitoutuminen on vaikuttanut myönteisesti paikallisten terveyteen ja hyvinvointiin.  

Työikäisten hyvinvoinnin edistäminen  

Erityisenä huomionkohteena ovat olleet työikäiset kuntalaiset, joille Mirkan ohjaamat ryhmät ovat tarjonneet mahdollisuuden liikkua säännöllisesti. Tämä on tuonut monille lisää terveitä työvuosia ja vaikuttanut myönteisesti kuntalaisten fyysiseen kuntoon.  

Sosiaalinen ja taloudellinen vaikutus  

Mirkan positiivinen vaikutus ulottuu paitsi yksittäisten kuntalaisten terveyteen, myös koko kunnan ja hyvinvointialueen talouteen. Hänen johdollaan moni kuntalainen osallistuu viikoittain liikuntaryhmiin, mikä vaikuttaa sekä sosiaalisesti että taloudellisesti myönteisesti koko yhteisöön.  

Ammattitaitoinen ja tukeva ohjaaja  

Mirka ei pelkästään johda liikuntaryhmiä, vaan tuo mukanaan ammattitaitoa ja innostusta. Hänen ohjauksessaan liikkujat saavat neuvoja ja tukea sekä arkiliikkumiseen että terveellisiin elämäntapoihin.  

Jatkuva sitoutuminen liikunnan edistämiseen  

Mirka on jatkanut liikuttamistaan vuodesta toiseen omalla iloisella asenteellaan. Hänen jumppansa ovat paitsi tehokkaita myös viihdyttäviä, ja Mirkan pitkäaikainen panostus liikunnan edistämiseen näkyy kuntalaisten aktiivisuudessa ja hyvinvoinnissa.


SAVONLINNA

Vuoden liikuttajapalkinnon sai Linnan Woudit ry 

Linnan Woudit on järjestänyt vuosien mittaan useita hyväntekeväisyystapahtumia Savonlinnassa. Viimeksi kesällä 2023 Woudit järjesti yhdessä paikallisen Waahto Groupin kanssa Pietarinkadun Oilers-hyväntekeväisyystapahtuman Savonlinnan jäähallissa. Tapahtuman tuotto, yli 20 tuhatta euroa ohjattiin lyhentämättömänä paikallisen Hattu ry:n kautta nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen. 

-Linnan Woudit ry järjestää joka kesä Savonlinnassa Euroopan Suurimman veteraanijäkiekkoturnauksen. Noin 1000 pelaajaa, yli 60 joukkuetta.  

- perustettu 1979. Kohta alkavana vuonna siis 45 vuotta. 

- noin 90 aktiivista jäsentä, jotka käyvät viikoittain jäällä, ympäri vuoden. 

- ikähaitari 30-78 vuotta 

- vahva yhteisö: ilman mahdollisuutta mukavaan ja itselleen luontevaan liikkumiseen samanhenkisessä porukassa jäisi monelta liikkuminen vähiin.  

Vahva terveysvaikutus siis.  

- Woudit järjestää vuosittain noin 200 jääharjoituksen lisäksi lukuisia pelitapahtumia; 

Woutien eri-ikäiset joukkueet pelaavat muita veteraanijääkiekkojoukkueita vastaan yksittäisiä pelejä pitkin talvea. 


SULKAVA

Vuoden liikuttajapalkinnon sai Essi Seppänen.

Essi on iloinen sekä ihana innostaja, kannustaja ja tsemppaaja. Energinen moniosaaja on vuosien ajan liikuttanut sulkavalaisia sekä yhdistystoiminnassa että omana itsenään. Hän on ideoinut polkulenkkejä, jotka liikunnan ohella tuovat esille Sulkavan parhaita puolia ja kehittänyt monipuolisesti paikallista yhdistystoimintaa. Essi liikuttaa niin lapsia kuin aikuisia ja on perheineen hyvä esimerkki myös yhdessä liikkumisesta. Essin kaltaiset aktiiviset ihmiset ovat Sulkavan kaltaisten pienten kuntien selkäranka. Nämä henkilöt tekevät Sulkavasta Sulkavan.  
 

 

ETELÄ-SAVON VUODEN PARHAAT 2023

 

Etelä-Savon Urheilutoimittajat valitsevat vuosittain Vuoden parhaat.

Ehdotuksia palkittavista sai laittaa ESLi:n nettisivujen kautta.

Vuoden Sykähdyttävimmän urheiluhetken on valinnut yleisö, äänestäen.

 

VUODEN NUORI URHEILIJA

Vuoden Nuori urheilija on Eetu Valtola, Mikkelin Kilpa-Veikot (MiKV).
SM M17 maastojuoksu kultaa 
SM M17 maastojuoksu joukkue kultaa 
SM M17 3000 m kultaa 
SM M17 1500 m pronssia 
Edusti Suomi-Ruotsi poikien maaottelussa, Pohjoismaiden maastomestaruuskilpailut, nuorten Olympiafestivaalit Sloveniassa 


VUODEN AKATEMIAURHEILIJA

Vuoden akatemiaurheilija on Simo Huotelin, Mikkelin Kampparit.

Kaudella 22-23 mini-world cup voitto, 2023 vuoden U17(U16) mm-hopea, U16 ,U18 ja nuorten A joukkueen bandyliiga kultaa, miesten bandyliiga hopeaa.  

Saavutusten lisäksi Simo on erittäin esimerkillinen urheilijana ja henkilönä. Tätä kuvaa hyvin se, että Simo on tällä hetkellä Kamppareiden varakapteenina nuoresta iästään huolimatta. Simo on erittäin motivoitunut ja tavoittelee isoja unelmia jääpallon suhteen. 


VUODEN VAMMAISURHEILIJA

Vuoden vammaisurheilija on Ville Lipsanen, Kerigolf.
Special Olympics Games kultaa kesällä 2023. 


VUODEN LASTEN JA NUORTEN TÄHTISEURA -KANNUSTEPALKINTO


Suomen Olympiakomitea palkitsee vuosittain lasten ja nuorten urheiluseuroja Tähtiseura-laatupalkinnoilla, jotka lahjoittaa energiayhtiö Gasum. Palkinto pitää sisällään Vuoden valtakunnallisen lasten ja nuorten Tähtiseurapalkinnon sekä 14 alueellista kannustestipendiä. Gasum haluaa olla mukana tukemassa Tähtiseura-toiminnan kautta lasten ja nuorten monipuolista liikkumista ja laadukasta seuratoimintaa.

Alueemme lasten ja nuorten 1000 euron Tähtiseura – kannustestipendillä palkitaan tänä vuonna  Mikkelin Nyrkkeilijät ry.

Mikkelin Nyrkkeilijöissä on koulutetut ohjaajat ja valmentajat. Lasten harrastamisessa pääpaino on vielä leikissä ja peleissä, tavoite on innostaa lajiin ja harjoitteet ovat nyrkkeilyllisiä, mutta ei totisia. Pienten harrastajien kanssa harjoitellaan myös vuorovaikutustaitoja liikunnan lomassa.

Mikkelin Nyrkkeilijät on perinteikäs ja hyvämaineinen nyrkkeilyseura, joka on kehittänyt toimintaansa muuttuvassa toimintaympäristössä. He ovat pyrkineet kantamaan kortensa kekoon mm. ehkäisemällä nuorten syrjäytymistä, tuomalla maahanmuuttajia mukaan ohjattuun toimintaan, tukemalla lasten- ja nuorten kasvua kamppailulajin tuoman henkisen kasvun myötä, sekä yhdistämällä perheitä uudenlaisen toiminnan kautta. He ovat kannustaneet perheitä yhteiseen harrastamiseen ja ideoineet Family-boxing ryhmän, jossa lapsi harrastaa oman vanhemman kanssa.

Seurassa on mahdollista harrastaa ja halutessaan kilpailla aina kansainvälisiin kilpailuihin asti. 


HARRASTAMINEN KOULUPÄIVÄN YHTEYDESSÄ

Harrastaminen koulupäivän yhteydessä palkinnon sai Savonlinnan kaupunki.

Savonlinnassa on panostettu harrastustoiminnan koordinointityöhön ja kaikki kaupungin peruskoulut on saatu toimintaan mukaan. Hankekoordinaattorin lisäksi jokaisella koululla on nimetty oma harrastustoiminnan yhteyshenkilö. Lapsille ja nuorille suunnattuja harrastusryhmiä on yli 50, joista noin puolet ovat liikuntasisältöisiä. Ryhmissä on yli 500 oppilasta ja ohjaustyöhön osallistuu viikoittain noin 45 ohjaajaa.

Harrastaminen koulupäivän yhteydessä on ammattimaista ohjaustoimintaa ja liikunnanohjaamisessa tehdään yhteistyötä Xamk: in liikunnanohjaajaopiskelijoiden kanssa.

Osallisuus ja osallistuminen on mahdollistettu järjestämällä kuljetusoppilaille kuljetuksia harrastuksesta kotiin ja erityistä tukea tarvitsevalle oppilaalle järjestetään avustaja harrastukseen mukaan.

Aiheet harrastusryhmille valitaan oppilaiden toiveiden pohjalta. Yläkoululaiset toivoivat mm. kuntosalitreenejä. Kuntosaliryhmät toimivat Punkaharjun ja paikallisten kuntosaliyrittäjien kanssa Mertalan ja Talvisalon yläkoululaisille.


VUODEN SEURA

Vuoden seura on Haukivuoren Kisailijat.

Haukivuoren Kisailijat on osoittaneet, että pienikin voi ponnistaa! Yleisseura liikuttaa vauvasta vaariin ja kisailevia urheilijoita löytyy niin lapsista kuin nuorista ja aikuisistakin. Seuran henki on kadehdittavan positiivinen ja aikaansaava! Matalan kynnyksen tapahtumat pitkin vuotta vetävät osallistujia maakunnasta ja sen ulkopuolelta. 


VUODEN VASTUULLISIN URHEILUSEURA

Vuoden vastuullisin urheiluseura on Mikkelin Latu.

Vastuullista ja monipuolista toimintaa jokaiselle, iästä, sukupuolesta ja kansallisuudesta riippumatta. Toimintaan ovat kaikki tervetulleita. 


VUODEN VALMENTAJA

Vuoden valmentaja on Juha Pasoja.

Juha luotsasi Mikkelin Palloilijoiden edustusjoukkueen parhaaseen sijoitukseen pitkään aikaan. Joukkue oli ennakko-odotuksista huolimatta Palloliiton korkeimman sarjatason kolmanneksi. 


VUODEN JOUKKUE

Vuoden joukkue on PU-62 Naisten Futsal joukkue.  Nousivat ensimmäisellä kaudella liigaan 


VUODEN URHEILUTEKO 

Linnan Woudit -Euroopan suurin veteraanijääkiekkoturnaus

Linnan Woudit -Euroopan suurin veteraanijääkiekkoturnaus jo vuodesta 1980 pelataan heinäkuussa Savonlinnassa. Vuonna 2023 oli mukana 63 joukkuetta ja 1000 pelaajaa. Tapahtuman järjestää Linnan Woudit.

Tapahtuman lisänä oli Hyväntekeväisyys turnaus – Pietarinkadun Oilers jolla kerättiin 22 000€ hyväntekeväisyyteen. Tämän järjestämiseen osallistui myös Waahto Group.


VUODEN SYKÄHDYTTÄVIN URHEILUHETKI

Yleisön valitsema Vuoden Sykähdyttävin urheiluhetki on Derby ja Kriterium-voitot samaan Jani Ruotsalaisen ravitalliin. 


VUODEN URHEILIJA

Vuoden urheilija on Jessica Kähärä, Mikkelin Kilpa-Veikot (MiKV).

Kalevan kisojen kolmiloikan pronssi, EM U23 kolmiloikan pronssi ja pituushypyn kauden kärkitulos.

ELÄMÄNURA PALKINTO, JOKERI-PALKINTO ja Mini Uno

Elämänura palkinnon ja Mini Unon saa Paavo Ollikainen.

Hän on Mikkelin Nyrkkeilijöiden kunniapuheenjohtaja. Pitkäaikainen nyrkkeily vaikuttaja. Kansainvälisen tason nyrkkeilytuomari ja valmentaja. 

Nyrkkeilyura  

Seura: Ykspihlajan Reima Ry.  

1965 TUL:n nuorten mestari  

1966 TUL:n Pohjois-Suomen mestari  

TUL:n nuorten mestari  

Nuorten SM-pronssi  

1967 Nuorten Suomen mestari  

TUL:n Pohjois-Suomen mestari  

TUL:n nuorten mestari  

1968 Suomen mestari  

Olympiavalmennettava Meksikon olympialaisiin  

Olympiakarsinnoissa Meksikon olympialaisiin  

Suomen lupaavin nyrkkeilijä, Ville-patsas  

1969 Suomen mestari  

Pohjoismaiden mestaruuspronssi  

1970 Suomen mestaruushopeaa  

TUL:n mestaruus  

Lisäksi lukuisia kansainvälisiä otteluja Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa, Unkarissa, Georgiassa, Eestissä, Tsekkoslovakiassa ja Venäjällä. Kilpailuotteluita yhteensä 119 ottelua.  

Tuomariura 

Kansainvälisissä nyrkkeilykisoissa eri tuomaritehtävissä yli 32 vuotta  

Seura: Mikkelin Nyrkkeilijät Ry.  

1978 III luokan kehä- ja arvostelutuomari  

1980 II luokan kehä- ja arvostelutuomari  

1985 I luokan kehä- ja arvostelutuomari  

1992 EABA kansainvälinen kehä- ja arvostelutuomari  

1996 AIBA kansainvälinen kehä- ja arvostelutuomari  

1997 Vuoden nyrkkeilytuomari Suomessa  

2008 Olympiakarsinnat Ateenaan  

2008 Ehdolla tuomariksi Begingin olympialaisiin. Suomi ei saanut nyrkkeilijää olympialaisiin, niin ei myöskään tuomaria.  

Kansainvälisiä tuomarointia ylituomarina sekä kehä- ja arvostelutuomarina:  

-12 maaottelua 1997-2007  

-33 kansainvälistä turnausta 1994-2019  

-6 pohjoismaisia mestaruuskilpailuja 1996-2003, 2023  

-Baltian mestaruuskilpailut  

-Euroopan mestaruuskilpailut 2006  

-Maailman mestaruuskilpailut 2008  

-Viron mestaruuskilpailut 2010  

Tuomarina yli 5000 ottelussa. 

Veikkauksen maakunnallisen Jokeri-palkinnon, jonka arvo on 500 euroa Paavo Ollikainen lahjoittaa Mikkelin Nyrkkeilijät ry:n nuorisotyöhön.

 
ETELÄ-SAVON URHEILUN TUKISÄÄTIÖN STIPENDIURHEILIJAT  

Veikko Korpikallio MiKV 19 v 

SM kisat: 1500 m kultaa, 800 m hopeaa, 3x800 m viesti hopeaa 

KLL:n kisat: 800 m kultaa 400 m hopeaa 


Aino Tarkiainen MiKV 14 v 

SM kisat: 800 m hopeaa,  2000 m neljäs 

KLL:n kisat: 2000m kultaa 

Lidingö Loppet maastojuoksun neljäs 


Erin Kainulainen Savonlinnan Riento 19 v 

SM-kisat: 3-loikka kultaa 

Pohjoismaiden nelimaaottelu 5. 

Tilastoykkönen 3-loikka 12.43 


Teo Hietalahti Savonlinnan Riento 14 v 

SM-kisat: kuulantyöntö, kultaa 

Tilatokakkonen kuula 15.25 


Vinski Malinen NaVi 20 v 

SM-kisat: suunnistuksen hopea H20v, pitkämatka, Sprintti neljäs 


SAIMAA SPORT PRO TEAM JULKISTETTIIN VUODELLE 2024 Etelä-Savon Urheilugaalassa

Saimaa Sport Pro Team on Etelä-Savon Liikunnan organisoima nuorten urheilijoiden tukijärjestelmä Etelä-Savossa. Tiimissä autetaan nuoria jo arvokisakynnyksellä olevia urheilijoita tukipalveluissa ja seuraavan askeleen ottamisessa kohti maailman huippua. Ryhmää tukemassa ovat yhteistyökumppaneina Mikkelin kaupunki, Suur-Savon Osuuspankki, Osuuskauppa Suur-Savo ja Linja-autoliike S. Kosonen.  Tiimi tukijoineen vuodelle 2024 esiteltiin Etelä-Savon Urheilugaalassa 26.1. Savonlinnassa.

Saimaa Sport Pro Team 2024

Pro Team
Jessica Kähärä, Mikkelin Kilpa-Veikot
Neea Käyhkö, Savonlinnan Riento
Veera Manninen, Pieksämäen ratsastajat 
Vilma Viitanen, Mikkelin Nyrkkeilijät

Eetu Kolehmainen, Mikkelin Melojat

Haastaja-ryhmä 2024
Jarmo Eromäki, Haukivuoren Kisailijat 
Essi Heiskanen, Pieksämäen ampujat 
Arttu Härkönen, Savonlinnan Riento
Jesse Kähärä, Mikkelin Hiihtäjät