Kesätyöseteli nuorten palkkaamiseen urheiluseuroihin

6.4.2022

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt erityisavustukset liikunnan aluejärjestöille lasten ja nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen seuratoiminnassa.

Liikunnan 15 aluejärjestöä jakavat saamansa avustuksen avustuksina edelleen liikunta- ja urheiluseuroille, jotka työllistävät ja osallistavat nuoria erilaisiin kesätöihin. Etelä-Savon Liikunta sai edelleen jaettavaksi nuorten kesätyösetelirahaa yhteensä 105 000 euroa. Sillä rahalla tullaan palkkaamaan alueen urheiluseuroihin yhteensä 150 nuorta töihin.

Avustettavalla toiminnalla lisätään lasten ja nuorten fyysistä aktiivisuutta ja liikunnallisuutta sekä lisätään toiminnan laatua, kun palkattavien apuohjaajien avulla voidaan lisätä ryhmiä ja ryhmissä yksilöllistä ohjausta ja huomiota.

Nuoreksi määritellään tässä tukihaussa 15-29 -vuotiaat. Nuorten kesätyön lyhytaikainen palkkaaminen tulee tapahtua ajalla 1.5.-30.9.2022. Kokonaistyöaika vähintään 2 viikkoa, 5-6 tuntia päivässä. Työsuhde voi muodostua lyhyistäkin pätkistä. Samalla seuralla voi olla useampikin nuori työllistettynä tällä tuella (max.4), mikäli rahoitusta riittää. Palkkatuki on 700 €/nuori sisältäen sivukulut.

Mikäli seuralla ei ole valmiutta huolehtia palkanmaksun ja sivukulujen teknisestä toteutusta, niin se voi olla yhteydessä ESLiin, joka hoitaa palkanmaksun pientä korvausta vastaan. Seura on kuitenkin aina nuoren työnantaja.

Tänä vuonna tuki pitää sisällään myös maksutonta koulutusta palkattaville nuorille sekä seuroille. Olemme laatineet joitakin pohjakoulutuksia tarjolle, mutta rahoitus mahdollistaa myös muuta koulutusta ja otamme mielellämme toiveita vastaan millainen koulutus auttaa parhaiten nuoria sekä seuroja. Koulutuksiin voi osallistua myös muita seuran edustajia maksutta.

Hakemus on jätettävä viimeistään maanantaina 26.4.2022 mennessä.

https://www.esliikunta.fi/…/tukea-nuorten-tyollistamiseen/