Etelä-Savon pyöräilytapahtumat yhteismarkkinointiin

20.1.2017Pole Etelä-Savossa! houkuttelee pyöräilyharrastajia liikkeelle.

 

Kangansniemen Puulan pyöräily, Tour de Mäntyharju ja Anttolassa ajettava Luonteri-pyöräily houkuttelevat yhteistyöllä pyöräilyharrastajia liikkeelle. Kolme tapahtumaa laittoi markkinoinnin suhteen hynttyyt yhteen ja lähti houkuttelemaan ajajia Pole Etelä-Savossa! –sloganin alla.

 

Tapahtumat osallistuvat yhteismainonnalla muun muassa tämän viikon matkamessuille, Kunnon Mikkeli –tapahtumaan ja kevään  GoExpoon.

Tavoitteena on saada osallistujia myös Etelä-Savon ulkopuolelta.

-Täällä on hyvät olosuhteet pyöräilyyn, esimerkkinä vaikka maastopyöräilyyn soveltuvia polkuja ja rauhallisia kyläteitä löytyy runsaasti, sanoo Luonteri -pyöräilyn järjestelyistä vastaavan Etelä-Savon Liikunnan Teemu Ripatti.

-Lisää pyöräilijöitä halutaan mukaan, heitä vartenhan nämä on tehty. Ykkösenä markkinoinnin kannalta tietysti pääkaupunkiseutu, jossa on paljon pyöräilyn harrastajia.

 

Etelä-Savon pyöräilytapahtumista Puulan pyöräily on heinäkuun alussa, Tour De Mäntyharju heinäkuun puolessa välissä ja Luonteri-pyöräily elokuun puolessa välissä.

-Yhteistyöllä toivotaan lisänäkyvyyttä kaikille tapahtumille.  Kaikki liikuttavat jo paljon pyöräilijöitä, mutta lisää väkeä mahtuu mukaan. Mahdollisesti tarjolla on myös pieni porkkana kaikkiin tapahtumiin osallistuville, kertoo Sari Karppi Mäntyharjun Virkistyksestä.

Tapahtumilla on kasvun mahdollisuus, sillä pyöräilyn suosio harrastuksena kasvaa jatkuvasti. Myös Suomeen on rantautunut Keski-Euroopasta tuttu harrastajaryhmä: keski-ikäiset lycraan pukeutuvat miehet eli middle aged men wearing lycra. Itsekin ikäryhmään kuuluva Ripatti toteaa, että muitakin lajeja voi harrastaa trikoisiin pukeutuneena.

-Pyöräilyssä viehättää vauhti sekä tietynlainen teknisyys, sanoo Ripatti.

Karppi myöntää, että suurin osa myös Tour de Mäntyharjun pyöräilijöistä on miehiä.

-Trikoissa poljetaan paljon ja suurin osa on miehiä, joten naiset erityisesti tervetuloa mukaan.

Sähköavusteiset pyörät kasvattavat jatkuvasti suosiotaan, ja myös niillä voi pyöräilytapahtumissa polkea. Etelä-Savon pyöräilytapahtumiin osallistuminen ei kuitenkaan vaadi trikoita eikä erikoispyöriä.

-Kaikki kolme tapahtumaa sopii hyvin tavallisille harrastajille, muistuttaa Ripatti.

Ripatti uskoo, että kaikki kolme tapahtumaa pystyvät löytämään uutta yleisöä.

-Pyöräilijät ovat sen verran uteliasta väkeä, että haluavat käydä tutustumassa uusiin tapahtumiin. Toivotaan, että saataisiin kokeilemaan kerran meidän tapahtumia ja sitä kautta innostuisi tulemaan useammin.

 

Pole Etelä-Savosssa!

Puulan Pyöräily, yhteyshenkilö Hannu Tiusanen, hannut@student.uef.fi

puh. 040 8301023

Kangasniemellä 1.heinäkuuta 2017, matkat 133 km ja 106 km

LISÄTIEDOT: www.kalske.fi 

 

Tour de Mäntyharju, yhteyshenkilö Sari Karppi, sari.karppi@virkistys.fi

puh. 044 2101386

Mäntyharjussa 15.-16.heinäkuuta 2017, matkat 160 km maantiepyöräily ja 46 km maastopyöräily

LISÄTIEDOT: www.tdm160.fi

 

Luonteri-pyöräily, yhteyshenkilö Teemu RIpatti, teemu.ripatti@esliikunta.fi

puh. 044 3410053

Anttolassa 12.elokuuta 2017 matkat 95 km ja 42 km

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN www.mikkelinklassikot.fi