Moisio

Moision ip-kerho toimii koulun "alakerrassa". Meille on oma sisäänkäynti opettajien parkkipaikan luona, eikä tiloista ole mahdollista kulkea koulun puolelle "yläkertaan".

Mikäli tulevan vuoden 2021-2022 ip-kerhon toteutumisesta on kysymyksiä, voitte soittaa ip:n vastuuohjaaja Maikille tai rehtori Hanna-Kaisa Pylkkäselle.

Yhteystiedot

Moision iltapäivätoiminta / Kyläkouluntie 2
moisio(at)esliikunta.fi
044 3410062

Maikki Viljanen
Sari Mäkinen

Rehtori: Hanna-Kaisa Pylkkänen
hanna-kaisa.pylkkanen(at)mikkeli.fi
044-7942703

IP toiminta on saatu Elokuun aikana hienosti käyntiin. Päivärutiinitkin alkaa jo sujua ja kuvat helpottaa :)
Ehdittiin sateista huolimatta tutustumaan metsäleikkeihin, joita jatketaan vielä.
Torstaina ehittiin tyttöjen kanssa leipoa välipalalle Omppupiirakkaa :)
Maanantaina 30.8 valokuvasuunnistettiin koulun pihaalueella. Tehtävä oli kivaa, ja helmien kerääminen onnsitui koko porukalta hyvin :) Sääkin suosi.
Suunnistuksen lopputuloksena syntyneitä helmiketjuja.

 Elokuu alkaa olla lopuillaan ja toimintaan on saatu rutiinit ja järjestys. Pikku hiljaa lapsetkin alkavat muistaa, mitä milloinkin tapahtuu.  Ollaan ehditty, leikkiä koulun pihassa, askarrella, rakenneltu majoja metsään, suunnistettu ja touhuttu pihalla.

Parasta antia ovat olleet AHAA!-elämykset ja lasten oppiminen. Useampi on viimeisen viikon aikana oppinut hyppimään hyppynarulla ja uskaltanut ylittää itsensä liikuntasalin voimistelurenkaissa :) 

Lapsiin tutustuminen on vielä meillä aikuisilla hieman kesken, mutta pikku hiljaa opitaan mistä kukakin pitää ja millaisia liikkujia lapset ovat.

Yllä olevasta linkistä avautuu Moision kerhon syyskuun ohjelma. Lapset ovat saaneet koteihin vietäväksi myös paperiset versiot.

Syyskuu aloitettiin vauhdikkaasti jalkapalloillen. Tehtiin erilaisia pallonkuljetusharjoituksia porukalla sekä höntsäilypeliä.
Jalkapallon yhteistyötehtävänä oli rakentaa mahdollisimman kestävä pallo annetuista tarvikkeista. 2 hienoa palloa saatiin aikaiseksi ja hirveästi kikatusta ja naurua. PAllojen valmistuttua piti testata syöttelypelissä kestävyys.
Kuinkas sitten kävikään palloille :)
Viikon askarteluna oli kivieläimet, näistä tuli hauskoja :) toistaiseksi ne asuu eteisen ikkunalla.
Pikku hijaa alkaa kirjaimet hahamottua koulun puolella, joten kirjanmerkeille tulee tarvetta :)
8.9 keskiviikkona käytiin retkellä Lampeinpuistossa Silvastissa. REtki meni niin hienosti ja reippaasti, että seuraava laitettiin heti suunnitelmiin.
10.9.21 pidettiin pitkästä aikaa Perheliikuntaa. Luontoliikunta radalla oli vilskettä, kun lapset ja aikuiset saivat yhdessä pohtia rentukoita ja Mikko Kallioita :) Kiitos kaikille osallistujille.
13.9 maanantaina olikin jännittävä päivä. Kiipeilyjaos Kiikku, tuli kiipeilyttämään lapsia lähimetsään. Nähtiin huikeita itsensä ylittämisiä ja rohkeutta. Aivan mielettömän hienoa oli nähdä todella monen lapsen innostus ja kokeilunhalu. Hieno Päivä ja varmasti ikimuistoinen kaikille. Kiitos Kiikulle kun tulitte.
Meidän 2. luokkalaisilla on oma tunti kerran viikossa :) Viimeeksi päädyttiin tekemään kasvomaalauksia.
pihapeleinä on ollut esim. Tyhmää kuningasta ja sählyä. Sisällä lasten suosikiksi on noussut Vettä Kengässä eli Märät Jalat .
Perjantai tanssit :) Menikin 2,5 tuntia sujuvasti tanssien..
Kaiken touhuamisen keskellä on askarreltu Syksyiset Puut paperista ja silkkipaperista.
Liikkuvan IPn perimmäinen tarkoitus. Liikutaan päivittäin. Eilen torstaina 30.9 syyskuuta laitettiin pihalle sähly ja kopittelu pelit pystyyn.
Tällä viikolla ollaan myös leikitty poliisia ja etsitty suunnistuksen kautta tuntomerkkejä rosvosta.
Rosvojen tuntomerkit pääsivät seinälle asti, Etsintäkuulutettuihin :)

Kaikenkaikkiaan syyskuu oli kerhossa aktiivisen tekemisen kuukausi. Ehdittiin paljon ja vaikka minkälaista sekä sisällä että ulkona. Loppukuun hyvät kelit suosivat vielä uusiakin elementtejä. uutena lajina otettiin tanssia, joka sai valtavan suosion, niinpä meillä on loppu vuoden ajan tanssipäiviä tiedossa.  Lokakuussa mennäänkin sitten Maailman Ympäri Matkalle ja puuhataan Lentämis-teeman ympärillä :)

8.10 perjantaina kävimme retkellä Laajalammen leikkipuistossa, jossa ohjelmasta vastasi Seurakunta. Lapset selvisivät hienosti erilaisista rasteista ja sääkin suosi retkeä.
Viikolla 41 pidimme matkailuteemaista viikkoa. Tutustuimme erilaisin tavoin kieliin, lippuihin ja mantereiden eläimiin. Joka päivä opettelimme muutaman sanan eri kielillä. Hauskinta oli opetella Viron kieltä ja miettiä mikä on italiaksi jäätelö.
Matkailuteemaan sopivasti jokainen rakensi myös oman koneensa matkalle.
Teeman ympärilel rakentui myös perheliikunta kerta 15.10 koulun salissa. Paikalla oli runsaasti vanhempia ja sisaruksia ja erilaiset liikuntapisteet toimivat hienosti. Kiitos kävijöille.
EHdimme myös leikkiä leikkivarjoleikkejä sadepäivänä. Jostain syystä leikkivarjo-pelit ovat lasten ikisuosikkeja.