Moisio

Moision ip-kerho toimii koulun "alakerrassa". Meille on oma sisäänkäynti opettajien parkkipaikan luona, eikä tiloista ole mahdollista kulkea koulun puolelle "yläkertaan".

Mikäli tulevan vuoden 2021-2022 ip-kerhon toteutumisesta on kysymyksiä, voitte soittaa ip:n vastuuohjaaja Maikille tai rehtori Hanna-Kaisa Pylkkäselle.

Yhteystiedot

Moision iltapäivätoiminta / Kyläkouluntie 2
moisio(at)esliikunta.fi
044 3410062

Maikki Viljanen
Sari Mäkinen

Rehtori: Hanna-Kaisa Pylkkänen
hanna-kaisa.pylkkanen(at)mikkeli.fi
044-7942703

IP toiminta on saatu Elokuun aikana hienosti käyntiin. Päivärutiinitkin alkaa jo sujua ja kuvat helpottaa :)
Ehdittiin sateista huolimatta tutustumaan metsäleikkeihin, joita jatketaan vielä.
Torstaina ehittiin tyttöjen kanssa leipoa välipalalle Omppupiirakkaa :)
Maanantaina 30.8 valokuvasuunnistettiin koulun pihaalueella. Tehtävä oli kivaa, ja helmien kerääminen onnsitui koko porukalta hyvin :) Sääkin suosi.
Suunnistuksen lopputuloksena syntyneitä helmiketjuja.

 Elokuu alkaa olla lopuillaan ja toimintaan on saatu rutiinit ja järjestys. Pikku hiljaa lapsetkin alkavat muistaa, mitä milloinkin tapahtuu.  Ollaan ehditty, leikkiä koulun pihassa, askarrella, rakenneltu majoja metsään, suunnistettu ja touhuttu pihalla.

Parasta antia ovat olleet AHAA!-elämykset ja lasten oppiminen. Useampi on viimeisen viikon aikana oppinut hyppimään hyppynarulla ja uskaltanut ylittää itsensä liikuntasalin voimistelurenkaissa :) 

Lapsiin tutustuminen on vielä meillä aikuisilla hieman kesken, mutta pikku hiljaa opitaan mistä kukakin pitää ja millaisia liikkujia lapset ovat.

Yllä olevasta linkistä avautuu Moision kerhon syyskuun ohjelma. Lapset ovat saaneet koteihin vietäväksi myös paperiset versiot.

Syyskuu aloitettiin vauhdikkaasti jalkapalloillen. Tehtiin erilaisia pallonkuljetusharjoituksia porukalla sekä höntsäilypeliä.
Jalkapallon yhteistyötehtävänä oli rakentaa mahdollisimman kestävä pallo annetuista tarvikkeista. 2 hienoa palloa saatiin aikaiseksi ja hirveästi kikatusta ja naurua. PAllojen valmistuttua piti testata syöttelypelissä kestävyys.
Kuinkas sitten kävikään palloille :)
Viikon askarteluna oli kivieläimet, näistä tuli hauskoja :) toistaiseksi ne asuu eteisen ikkunalla.
Pikku hijaa alkaa kirjaimet hahamottua koulun puolella, joten kirjanmerkeille tulee tarvetta :)
8.9 keskiviikkona käytiin retkellä Lampeinpuistossa Silvastissa. REtki meni niin hienosti ja reippaasti, että seuraava laitettiin heti suunnitelmiin.
10.9.21 pidettiin pitkästä aikaa Perheliikuntaa. Luontoliikunta radalla oli vilskettä, kun lapset ja aikuiset saivat yhdessä pohtia rentukoita ja Mikko Kallioita :) Kiitos kaikille osallistujille.
13.9 maanantaina olikin jännittävä päivä. Kiipeilyjaos Kiikku, tuli kiipeilyttämään lapsia lähimetsään. Nähtiin huikeita itsensä ylittämisiä ja rohkeutta. Aivan mielettömän hienoa oli nähdä todella monen lapsen innostus ja kokeilunhalu. Hieno Päivä ja varmasti ikimuistoinen kaikille. Kiitos Kiikulle kun tulitte.
Meidän 2. luokkalaisilla on oma tunti kerran viikossa :) Viimeeksi päädyttiin tekemään kasvomaalauksia.
pihapeleinä on ollut esim. Tyhmää kuningasta ja sählyä. Sisällä lasten suosikiksi on noussut Vettä Kengässä eli Märät Jalat .
Perjantai tanssit :) Menikin 2,5 tuntia sujuvasti tanssien..
Kaiken touhuamisen keskellä on askarreltu Syksyiset Puut paperista ja silkkipaperista.
Liikkuvan IPn perimmäinen tarkoitus. Liikutaan päivittäin. Eilen torstaina 30.9 syyskuuta laitettiin pihalle sähly ja kopittelu pelit pystyyn.
Tällä viikolla ollaan myös leikitty poliisia ja etsitty suunnistuksen kautta tuntomerkkejä rosvosta.
Rosvojen tuntomerkit pääsivät seinälle asti, Etsintäkuulutettuihin :)

Kaikenkaikkiaan syyskuu oli kerhossa aktiivisen tekemisen kuukausi. Ehdittiin paljon ja vaikka minkälaista sekä sisällä että ulkona. Loppukuun hyvät kelit suosivat vielä uusiakin elementtejä. uutena lajina otettiin tanssia, joka sai valtavan suosion, niinpä meillä on loppu vuoden ajan tanssipäiviä tiedossa.  Lokakuussa mennäänkin sitten Maailman Ympäri Matkalle ja puuhataan Lentämis-teeman ympärillä :)

8.10 perjantaina kävimme retkellä Laajalammen leikkipuistossa, jossa ohjelmasta vastasi Seurakunta. Lapset selvisivät hienosti erilaisista rasteista ja sääkin suosi retkeä.
Viikolla 41 pidimme matkailuteemaista viikkoa. Tutustuimme erilaisin tavoin kieliin, lippuihin ja mantereiden eläimiin. Joka päivä opettelimme muutaman sanan eri kielillä. Hauskinta oli opetella Viron kieltä ja miettiä mikä on italiaksi jäätelö.
Matkailuteemaan sopivasti jokainen rakensi myös oman koneensa matkalle.
Teeman ympärilel rakentui myös perheliikunta kerta 15.10 koulun salissa. Paikalla oli runsaasti vanhempia ja sisaruksia ja erilaiset liikuntapisteet toimivat hienosti. Kiitos kävijöille.
EHdimme myös leikkiä leikkivarjoleikkejä sadepäivänä. Jostain syystä leikkivarjo-pelit ovat lasten ikisuosikkeja.
Tässä selvitetään lento-onnettomuutta pienryhmissä. Mitä tapahtui? ja mihin kone oli matkalla?
Jokapäivä lapsista arvottiin 1-2 mekaanikkoa, 1 kapteeni ja 1-2 lentoemäntää/stuerttia. Jokaiselle oli määritelty erilaisia tehtäviä päivän ajaksi. Roolivaatteista kiitos Lastenkulttuurikeskus Vekkulalle.
Marraskuu aloiteltiin Mailapelien alkeilla, joita ihan aluksi harjoiteltiin ilmapallojen kanssa pelaillen. Ilmapallot toimii aina oli tarkoitus mikä hyvänsä. :) Tarkoitus on myös tehdä Isänpäiväksi-salaisuuksia ja opetella sulkapalloa.
Marraskuu on mennyt peruspuuratamisen parissa kaikilta osin. Kuvassa on lasten tekemiä kynäkoristeita helmimassasta. Näistä tuli supersymppiksiä.
Kuvassa päivän yhden maanantai päivän puuhaa, tarkkuus heittoa. Heitä pallo ämpäriin ja Kerää 35 pistettä. Lapsista tämä oli ihan superhauskaa ja loppuen lopuksi pisteitä alkoi olla yli sata.
Perjantaina 19.11 lähdimme ensimmäistä kertaa Walttikortti retkelle kaupunkiin, Pääkirjastoon. Retki sujui hirmu hienosti ja lapset tykkäsivät uudesta puuhasteluympäristöstä. Jokaiselle löytyi jotain kivaa tekemistä. Jännittävintä oli kuitenkin varsinainen paikallisbussilla ajelu.
Joulukuun alkupuolella virittäydyttiin jo joulutunnelmiin erilaisin kasvomaalauksin.
Muotoiltiin askartelusavesta tuikkukuppeja koteihin.
Kelit suosivat lumisateilla ja pakkasilla, mäenlasku asiat tulivat ajankohtaiseksi. Ja mikä mäki meille onkaan muotoutumassa lähimetsään.
Keskiviikkona 8.12 pidettiin Jouluaskartelupaja Isovanhemmille. Osallistujia oli yllättävän paljon ja kaikkea ihania tonttuja ja kortteja saatiin isot kasat aikaiseksi. Erittäin onnistunut iltapäivä, Suuri Kiitos kävijöille !
Torstaina 9.12 leivottiin joulutunnelmissa pipareita. Taikinan syöminen taisi olla paras osuus, mutta näitä riittää nyt koko joulun ajaksi herkutella.
Perjantaina 10.12 lähdettiin taas retkelle paikallisbusseilla, tällä kertaa Tuomiokirkkoon. Kirkossa meitä opasti Maija-Liisa Rautio . Oli pehmojen etsintää ja esitysten tekoa sekä kryptaan tutustumista. Walttikortti-retket sujuvat niin hienosti, että teemme jatkossakin :)
Kerhon pikkujouluissa oli yhteisen lahjapaketin avausta, erilaista tekemistä ja Bingoa !
Hyvää Joulua !
Loman jälkeen tammikuu on sisältänyt mäenlaskua, ja askarteluhommia. Ollaan palattu peruspäivä - ja viikkorytmiin. Tehtiin kävelyretki Moision lammen rannan emtsikköön, josta löytyi lasten onneksi ilmeisesti metsäkauriin? papanoita ja nukkumapainaumia. Syvässä hangessa kahlaten seurailtiin jälkiä ja leikittiin kalliolla.
Sisällä tehtiin koodausrataa, eli leikittiin robottia ja haettiin kuvakortteja muuttuvasta sokkelosta.
Päästiin myös aloittamaan luistelukausi. KEnttä oli auraamaton, mutta pehmeitä kaatumisharjoituksia saatiin aikaiseksi .) Lumista touhua kaikkinensa.
Nämä kynäpurkit olivat huippujuttu. LApset koulussa opettajan ohjaamana aloittivat sormivirkkausta. Osa halusi jatkaa myös IPn puolella ja miksipäs ei. Virkkauksista tehtiin kynäpurkit, jotka sai koristella haluamallaan tavalla.
Helmikuun aikana on ehditty monenlaista. Kuukausi aloiteltiin Hankirallilla koulun pihalla.
Seuraavalla viikolal pidettiin pilkkipäivä Mikkelin Vapaa-ajan kalastajien avustamana Moision lammella.
Luistelemaankin ehdittiin talvisessa auringonpaisteessa.
Olympiakisojen alkaessa Pekingissä pidimme myös teemanmukaisesti Talviolympialaiset. ALjeina oli lumenlapiointi-viesti, pallojen etsintä lumihangesta sekä tarkkuusheitto ja pulkka viesti. Asianmukaiset palkintoseremoniat pidettiin myös.
tässä menossa pallon etsintä umpihangesta. Valitettavasti joukkueena emme tästä saa täysiä pisteitä, sillä onnsituimme hävittämään lumeen muutamia palloja. Yritys oli silti kova kaikilla.
Tammi-helmikuun yhteistyö projektina on ollut silkkipaperi-papukaija. Tätä tehtiin pitkään ja hartaasti, mutta nyt viimein se on valmis ja hyvältä näyttää.
Ystävänpäivänä pelailtiin erilaisia pelejä kavereiden akanssa ja herkuteltiin vähän. Vanha kunnon Vettä Kengässä ( tai Märät Jalat kuten meillä sanotaan) toimii aina.
LAsten tuli myös pareittain hieman muuttaa ulkonäköään ja kaverin piti huomata mikä muuttui :) Hirmu kikatusta ja naurua aiheutti tämä.
Innolla olemme myös kannustaneet suomalaisurheilijoita ja tutustuneet palkinnonjako seremonioihin.
MAaliskuun alkuun on mahtunut monenlaista toimintaa. Viikolla 10 pelasimme salibandya monellakin eri tavalla.
Viikolla 11 pidimme AISTI-viikkoa. Tässä sokkomaistelu tarjoilua, tunnistaisitko maun perusteella?
Testailimme myös silkkipaperien värjäytymistä . Maalasimme lumen avulla taidetta värien leviämisellä.
Teimme myös muuttolinnuille linnunpönttöjä IPn kattoon roikkumaan.
Uutena aluevaltauksena kokeilimme marmorointia marmorointiväreillä. Tässä tarvittiin nopeita käsiä ja tarkkaa silmää, mutta loputuloksista tuli hienoja.
Aistiviikolla kokeilimme myös istumajalkapalloa /sokkopalloa.
Iltapäiväkerhossa on myös aikaa tehdä kotiläksyjä
Maaliskuun lopussa ehdimme tehdä kipsitöitä, jotka maalattiin.
Iltapäiväkerhossa voi myös leikkiä mitä kummallsempia leikkejä, tässä sotilaat yrittävät saada T-rexin pyydystettyä Jurassic Parkissa.
Huhtikuun alussa Eslin tanssinopettaja Mari vieraili tanssittamassa meitä kerholla. Tanssin taikaa ja tasapainoa 2 -hankkeen puitteissa. Lapset tykkäsivät, kun pääsivät käyntiin.
Huhtikuun perheliikuntojen teemana oli suunnsitus, Isovanhempien sunnistusrasteilla oli päättelytehtäviä sekä arvailutehtäviä.
Pääsiäisviikolla teimme erilaisia temppuratoja sekä IP:n tiloihin, että saliin.
Ja Kevät tuli rytinällä, purojen teko ja "pihan kuivatus" kiinnosti melko monia lapsia, vaikka kastumisvaara olikin suuri :)
Kevät siirtyi myös sisätiloihin lintujen muodossa. Aiemmin tehdyt linnunpöntöt saivat asukkaita ja puuhun ilmestyi jo muutamia lehtiä.
Kevään tullen olemme siirtyneet myös takaisin metsän suojiin, wappuviikolla opettelimme pelaamaan Rosvoa ja poliisia.
Wappua juhlittiin myös kerhossa. Ohjelmassa oli Wappubingoa, ilmapalloviestejä sekä herkkuja
10.5 vieetimme Unelmien liikuntapäivää lasten toiveiden merkeissä. Toivelista peleistä ja leikeistä oli pitkä, mutta TErvapata, Parkour-peili ja metsäleikit ehdittiin toetuttaa. Loput toiveet toteutettiin loppu viikon aikana.