Liikuntaleikkikoulu ohjaajakoulutus 16 t

25.6.2020


Uudistettu koulutus pienten lasten liikuttajille ja perheliikunnan ohjaajille. Sopii myös varhaiskasvatuksen henkilöstölle.

Liikuntaleikkikoulu – ohjaajakoulutus (16t)

Koulutus pienten lasten liikuttajille Olympiakomitea on päivittänyt yhdessä asiantuntijaryhmän kanssa Liikuntaleikkikoulun tämän päivän tarpeiden mukaiseksi. Toiminnan sisällöt on suunniteltu vastaamaan uusia varhaisvuosien liikuntasuosituksia. Liikuntaleikkikoulu on 2-6-vuotiaille lapsille suunnattu liikuntaharrastamisen konsepti.

Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus, lasten liikunnan asiantuntijoiden suunnittelemat valmiit tuntimallit ja toimintatapa edistävät pienten lasten liikuntaa urheiluseuroissa, yhdistyksissä ja varhaiskasvatuksessa.


Urheiluseuroissa ja yhdistyksissä Liikuntaleikkikoulu on pienten lasten monipuolinen ja laadukas liikuntaharrastus. Varhaiskasvatuksessa Liikuntaleikkikoulu tukee varhaiskasvatusyksikön liikuntakasvatusta.


Liikuntaleikkikoulun sisältö on suunniteltu vastaamaan varhaisvuosien liikuntasuosituksia (2016). Liikuntaleikkikoulu tukee Liikkuva varhaiskasvatus (Ilo kasvaa liikkuen) - ohjelman pienten askelten toteuttamista.


Liikuntaleikkikoulun valmiit tuntimallit kehittävät lasten perusliikuntataitoja monipuolisesti ennen varsinaisten lajitaitojen opettelua.


Ohjaajakoulutuksessa teemoina ovat mm. leikinkehittely, liikunnan perustaitojen kehittyminen, liiketekijöiden ja erilaisten ohjaustapojen käyttö osana monipuolista lasten liikuntaa.


Liikuntaleikkikoulu -ohjaajakoulutuksessa osallistuja saa Liikuntaleikkikoulun ohjaajan oikeudet ja käyttöönsä Liikuntaleikkikoulun ohjaajakansion valmiine tuntimalleineen. Ohjaajakansio sisältää: 30 tuntimallia Perheliikkariin (2-3 -vuotiaille, yhdessä aikuisen kanssa), 30 tuntimallia 4-5 -vuotiaille, 15 tuntimallia 6-vuotiaille, Leikki- ja välinevinkit -opas, Kotitehtävävihko 4-5 -vuotiaille, Liikkari-passit lapsille Perheliikkariin, Lasten liikuntamusiikkien kokoelmalevy


Koulutuksen jälkeen ohjaaja voi tilata Liikuntaleikkikoulun lisämateriaaleja Olympiakomitean verkkokaupasta.


Liikuntaleikkikoulu ohjaajakoulutus 29.-30.8.2020 Varkaudessa
Koulutukseen voi osallistua 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Liikuntaleikkikoulun vastuuohjaajan täytyy olla aina 18 -vuotias; nuoremmat toimivat ryhmän apuohjaajina. Koulutus on avoin kaikille.


▪ Aika: la 29.-su 30.8.2020, molempina päivinä klo 9-17
▪ Paikka: Waltterin koulu, Varkaus (os. Urheilukatu 21)
▪ Hinta: 180€/hlö. Mikäli samasta tahosta (päiväkoti, seura, yhdistys) osallistuu koulutukseen useampi ohjaaja, seuraava/seuraavat maksavat 175€/hlö. Koulutuksen hintaan sisältyy ohjaajakansio.
▪ Kouluttaja: Jaana Peltola
▪ Ilmoittautuminen: su 16.8. mennessä www.pohjois-savonliikunta.fi/koulutuskalenteri
▪ Lisätietoja: Pohjois-Savon Liikunta, Anne Kekäläinen anne.kekalainen(at)pohjois-savonliikunta.fi 050 560 5437
▪ Koulutus toteutuu vähintään 10 hlön ryhmälle, enintään koulutukseen mahtuu mukaan 20 hlöä.

▪ Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Osallistumisen peruminen on tehtävä kirjallisesti. Viimeisen ilmoittautumispäivän (16.8.) jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50% koulutuksen hinnasta, peruuttamatta jätetystä osallistumismaksu kokonaisuudessaan (poikkeuksena sairastuminen - lääkärintodistus toimitettava). Pohjois-Savon Liikunnalla ei ole tapaturmavakuutusta koulutuksiin osallistujille. Jokainen osallistuu koulutukseen omalla vastuulla.


Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Etelä-Savon Liikunta, Pohjois-Karjalan Liikunta, Pohjois-Savon Liikunta. Koulutukseen on saatu Olympiakomitean tukea.