ESLi hallinnoi isoa kansainvälistä liikuntamatkailuhanketta

4.3.2019


Etelä-Savon Liikunta (ESLI) on käynnistänyt 1.3. yhdessä Etelä Karjalan Liikunnan ja Urheilun (EKLU), Kymenlaakson Liikunnan (KYMLI) ja Pietarin Urheilukomitean kanssa yhteisen kolmivuotisen liikuntamatkailu hankkeen.

Hankkeen tavoitteena on edistää rajan ylittävää liikuntamatkailua ja saada lisää osallistujia Etelä-Savossa, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa järjestettäviin liikuntatapahtumiin. Pietari on valinnut omat liikuntatapahtumansa.

Tällä hetkellä hankkeeseen on valittu 16 suomalaista ja 8 pietarilaista liikuntatapahtumaa. Tapahtumat on valittu lajiliittojen ja urheiluseurojen kanssa. Lajeista on mukana hiihto, yleisurheilu, pyöräily, suunnistus, jalkapallo, soutu, uinti, jääkiekko, lentopallo, paini, koripallo sekä vammaisurheilu. Lajit ja tapahtumat jakaantuvat eri puolille Kaakkois-Suomea ja Pietaria.

Hanke sisältää myös valmentajakoulutuksia ja seminaareja.

Hankkeen budjetti on 899 000 € ja rahoitus tulee EU CBC 2014-2020 South-East Finland-Russia ohjelmasta. Etelä-Savon Liikunta hallinnoi hanketta. Hankkeen virallinen nimi on Vektor Sport.

Katso tarjouspyyntö kohdasta hanketoiminta.