Koulutuksia pienten lasten ohjaajille

Kurssien hinnat vaihtelevat 30€- 60€/ hlö, ESLi:n jäsenille, (muille 35-65€/ hlö) riippuen kurssista. Kysy tarjous omalle paikkakunnallesi!

Koulutukset toteutetaan tilausperiaatteella. Ota yhteyttä, sovitaan Teille sopiva koulutusajankohta ja paikka! Lisätietoja koulutuksista ESLi:n toimistolta, puh. 015 228750 tai toimisto(at)esliikunta.fi

PÄIVÄHOIDON LIIKUNTA - Varhaiskasvatuksen liikunnan suositukset käytäntöön, kesto 5t
Koulutuksessa käsitellään päivähoidon liikuntaa monipuolisesti mm. liikuntasuhteessa lapsen oppimiseen, kehitykseen ja terveyteen. Varhaiskasvatuksen liikunnan suosituksiin perehdytään käytännön työn näkökulmasta ja kunkin päivähoitoyksikön omista muutostarpeista käsin. Koulutusmateriaali sisältää kokonaisuuksia, jotka auttavat liikuntakasvatuksen kehittämistyössä, ja antavat paljon käytännön vinkkejä sekä lasten kanssa toimimiseen että omaan ammatilliseen kehittymiseen.

Liikkujaksi: innosta vähän liikkuvat onnistumaan, kesto  6 t
Vain joka kolmas lapsi liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Liikkumisen vähäisyyteen on useita eri syitä: motorinen kömpelyys, oppimisvaikeudet, ylipaino jne. Liikkujaksi -koulutuksessa pohditaan keinoja vähän liikkuvien lasten liikunta-aktiivisuuden lisäämiseksi. Koulutuksen keskeisiä teemoja ovat:

  • liikunnan merkitys erityisesti vähän liikkuvalle lapselle
  • lasten motivointi ja kannustava ilmapiiri vähän liikkuvien lasten rohkaisijoina
  • vähän liikkuvien ja erityistä tukea tarvitsevien lasten innostamista tukevat keinot ja ohjaustavat
  • yhteisen toiminnan erilaiset keinot

Vekaravipellys, kesto 3 t
Ihan pienimpien liikuttaminen on iso haaste sillä, mitä pienemmästä lapsesta on kyse, sitä suurempi merkitys päivittäisellä liikkumisella on. Koulutuksessa saat tietoa ja käytännön vinkkejä alle 3-vuotiaiden liikunnan toteutukseen.

Liikuntaa pienissä tiloissa, kesto 3 t
Liikkuvat lapset eivät välttämättä tarvitse salia tai kenttää. Pienessäkin tilassa saa aikaan iloista liikettä ja sykkeen nousemaan. Koulutuksessa kokeillaan käytännössä miten leikkien ja helposti saatavilla olevien välineiden avulla voi liikkua yhdessä lasten kanssa.

Liikettä pihaleikkeihin, kesto 3 t
Pihaleikit - koulutuksessa palautetaan mieliin vanhoja pihaleikkejä ja keksitään itse uusia. Leikeissä toistuu sovitut säännöt, eri-ikäisten yhdessä leikkiminen, ryhmässä toimiminen ja toisilta oppiminen - tietenkin myös jännitys ja hauskuus. Koulutusmateriaaleista löytyy ohjeita niin ruutuhyppelyyn kuin piilo- ja juoksuleikkeihinkin. Osa leikeistä sopii sellaisenaan koulun pihalle välituntiliikunnaksi.

Nassikkapaini, kesto 3 t
Nassikkapaini on vauhdikas vaihtoehto pienten lasten liikuntaan ja toimii pienissäkin tiloissa. Nassikkapaini on luvallista kamppailua, puristamista, puristetuksi tulemista, toisen koskettamista, tasapainoilua, koordinaation kehittämistä. Kisailu on kivaa, kokeile!

Pallotellen, kesto 6 t
Pallo on välineenä kiehtova ja innostava. Ihan pienimmät lapset haluavat oman pallon, isommat lapset haluavat pelata. Peli-iloon pääsee pelaamalla! Tässä koulutuksessa käytetään paljon erilaisia palloja ja opetellaan pienille lapsille sopivia pelimuunnelmia.

Sujuvasti suksilla, kesto 3 t
Tiesitkö, että suksilla voi pelata vaikka sählyä, ja että hiihtotaito eri tekniikkoineen kehittyy parhaiten leikin lomassa? Sujuvasti suksilla -koulutuksessa keskustellaan hiihtovarusteista, hiihdon opettamisesta ja hiihtotekniikoiden perusteista. Koulutuksessa hiihdetään itse ja pääroolissa ovat hauskat hiihtoleikit.

Leikitellen luistimilla, kesto 4 t
Luistelemaan oppii leikkimällä. Sovellettuina monet pelit ja leikit sopivat toteutettaviksi sekä jalan että luistimilla - siis koko talven ajan keleistä riippumatta. Koulutuksessa käydyn perustiedon lisäksi koulutusmateriaalissa on runsaasti ideoita luistelukentille ja kaukaloihin.

Temppuillen taitavaksi, kesto 6 t
Temppuilu on hauskaa leikkiä ja kokeillen oppimista. Koulutuksessa tutut telineet ja välineet houkuttelevat näkemään lapsen jatkuvan liikkeellä olon uudella tavalla. Tasapainoiluleikkeihin sopii yhtä hyvin jumppapenkki tai puunrunko, kuperkeikka onnistuu patjalla tai nurmikolla ja erilaisia hyppyjä voi harjoitela millä tahansa pehmeällä alustalla. Koulutuksessa opetellaan mm. kuperkeikassa avustamista ja tarkastellaan liikkumaan oppimista osana kasvua ja kehitystä.

Lisätietoja

Anna Parta

Anna Parta
anna.parta(at)esliikunta.fi 
044 3410077