Keskiviikko Rentoutus

Jekku-jänön matka metsään rentoutumaan!

Matka metsään tai retkipaikalle on pedagogista toimintaa. Kokeilkaa yhdessä tehdä energianpurku jo matkalla, jotta rauhoittuminen olisi metsässä/puistossa helpompaa. Isoja ryhmiä liikuttaessa on hyvä miettiä matkantekoa, jotta lähteminen ja matkanteko olisi mielekkäämpää myös niille lapsille, joille käveleminen ei ole mieluista.

Rauhoittumisen ja mielen hyvinvoinnin merkitys 

Jekku-jänö rentoutuu luonnossa hiljentyen ja keskittyen aisteihinsa. Jekku-jänö suojautuu metsässä muilta eläimiltä hyvällä kuulo- ja hajuaistillaan. Kokeilkaa yhdessä Jekku-jänön kanssa, miten eri aistit toimivat ulkoympäristössä. Lopuksi rentoudutaan kuuntelemaan Jekku-jänön loru. Lorun on kirjoittanut Veera Vähämaa ja lorukortin kuvittanut Kirsi Tapani.

Päivän tavoite: rauhoittuminen, rentoutuminen, aistit 

Ø  Lasten kanssa käsitellään heidän hyvinvointiaan edistäviä asioita kuten levon, ravinnon, liikunnan ja mielen hyvinvoinnin merkitystä. Lähde: Varhaiskasvatuksen suunnitelman perusteet 2022.

Ø  Kun lapsi liikkuu riittävästi, hänen on myös helpompi rentoutua. Näin syntyy luonnollisen fyysisen aktiivisuuden ja levon vaihtelu. Lähde: Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset 2016. Iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä. Opetus- ja kulttuuriministeriö 2016:21

 

Uusi Jekku-jänö-lorukortti

Seikkailuviikolle on toteutettu uusi Jekku-jänö-lorukortti. Kortti vie lapset rentoutumishetkeen luonnossa. Tutustu myös aiempiin lorukortteihin. Kortit voi tulostaa ja laminoida. 

https://www.liikunnanaluejarjestot.fi/lasten-ja-nuorten-liikunta/lisaa-liiketta-hanke/jekku-jano-lorukortit/

Ota kuvia/videoita Jekku-viikosta ja jaa ne somessa #jekkujänö #LiikunnanAlujärjestöt.

Materiaalit keskiviikolle